dissabte, 27 de juny del 2015

IV Festival Internacional de música a capella: cor Jove del conservatori Isaac Albéniz

 
Seguim amb les actuacions de Girona a capella. L'endemà de Tutti Veus, van tocar a la plaça Independència, amb entrada gratuïta, el cor Jove del conservatori Isaac Albéniz de la Diputació de Girona. Van començar la seva actuació a les 19:00 hores.

Es presenten com un grup d'alumnes de grau professional joves, amb un repertori variat. Pugen a l'escenari amb roba informal, pantalons i samarretes habituals acolorides. Es tracta d'una formació de trenta-nou membres, més el director Pablo Larraz i el pianista.


Comencen amb un cànon d'autor: Give it up and sing a song with me, i ofereixen dues peces de repertori d'Amèrica del Sud. A continuació, canten una cançó de comiat irlandesa i després un espiritual negre The storm is passing over. En aquesta segona, fan sonar els dits, movent-se d'un costat a l'altre, al temps que fan cors amb diferents veus.

Seguint amb un repertori variat, van regalar al públic dues cançons brasileres, imitant sons d'animals, amb diferents cors de veus, uns tenors i els altres aguts.
A la primera cançó, Azulão, les noies interactuen amb els nois del costat esquerre de l'escenari i, superposant-se les veus, els contesten cantant. Fan palmades i es guien al compàs de la música del piano.

Pablo Larraz i la seva coral segueixen presentant-nos el seu repertori, i aquest cop ens transporten a Argentina, oferint-nos dues noves peces. La primera, Para Jacinto Chiclana de Jorge Luis Borges i, la segona, Duerme negrito.
Després, van seguir amb unes cançons més rítmiques. Un tema que es diu Bullerenge, i Canción de San Baltazar. Larraz diu que aquesta última cançó no és massa adient per aquesta època d'estiu, ja que és una cançó de nadal, però que la volen oferir per que els agrada molt.

Per fer la actuació més amena i divertida, el director es dirigeix al públic, demanant que participin cantant dues notes. El públic es mostra animat. El cor Jove del conservatori Isaac Albéniz transmet energia i amb bones vibracions.

Larraz presenta finalment a Joan Sadorní, el pianista, i agraeix especialment la seva col·laboració i la feina que fa amb ells dia a dia. I finalment, ens regalen l'última peça, Brazil.

Després dels aplaudiments finals, el director agraeix al públic la seva participació. El públic aplaudeix amb devoció i demanen una altre cançó. Repeteixen la peça brasilera que han practicat. La formació s'acomiada amb un càlid somriure.



Imatge de http://www.pedresdegirona.cat

Piqueras Mendieta, Laia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada