divendres, 8 d’abril del 2016

Paddling to Alaska, un documental de Rai Puig

Un dia en una conferència vaig aprendre una gran lliçó. Aquesta era que havia de viatjar tant com pogués. De moment cada estiu ho faig, espero continuar així. El passat dilluns m'endinsava en la primícia del documental de Rai Puig. Un tarragoní que amb el seu kayak va deixar la seva vida normal durant 3 llargs i freds mesos per a fer un viatge de Vancouver fins Alaska. En Rai Puig que treballa al Cap de Creus com a instructor d'aquest esport, que personalment mai no m'ha interessat encara que admiro la feina d'en Rai Puig només de sortir de l'aula Magna de la facultat de ciències de la UdG, va estudiar INEF.
Sempre li ha agradat el món del kayak és per això un dia va tenir un somni i va decidir dur-lo a terme. Va agafar un avió direcció Vancouver per començar la seva aventura de rem fins a Alaska. Una cosa que ens va deixar clar en Rai Puig des d'un primer moment era que tota la gravació del seu documental, que ja ha guanyat algun premi a Andorra i que s’emetria a la cadena televisiva catalana Esport3 en un futur proper, la va fer ell. Com
que ell? Si es veuen plans on ell és a més de 500 metres de distància. Doncs el que va fer en Rai Puig era enfilar-se a turons, muntanyes, arbres i petites elevacions de terrenys que veia durant el seu trajecte per establir-hi alguna de les seves càmeres per poder gravar-se, quan tenia algunes imatges rodades hi tornava per endur-se-la i seguir el seu viatge.
Des d'ossos fins pumes. Ha vist tot tipus d'animals que a les zones urbanes els hi diem animals salvatges. Ell només usa el substantiu animals perquè tenen la mateixa por que tenim nosaltres quan els veiem. El Rai Puig es va sentir com un més en un món verge, sense habitants, sense edificacions tret d'algunes poblacions fantasmes que trencaven tota la seva planificació per establir-s'hi durant uns dies com a hoste. Encara que ha trobar algunes poblacions per poder descansar on ens ha mostrat que el seu nivell d'anglès és d'envejar i també dir que el seu mètode comunicatiu amb qualsevol persona que trobava era d'admirar. Suposo que quan la teva vida depèn únicament de tu has de buscar qualsevol tripijoc per tal de tirar endavant.
El seu documental Paddling to Alaska, com us he dit abans, ha guanyat molts premis en diferents festivals de cinema de muntanya. També dir que vam ser uns privilegiats en veure en primícia un metratge que s'emetrà de forma oberta a la coneguda cadena esportiva catalana Esport3. Per finalitzar us animo com ens va animar en Rai Puig a nosaltres a perseguir els vostres somnis i a no tenir por a deixar tot de banda per tal d'aconseguir-ho. Hem de ser inspiradors de les generacions que venen.

Bruno Martin 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada