dimarts, 1 d’abril del 2014

(a)phònica 2014

Algunes de les imatges que sovint relacionem amb la ciutat de Banyoles són per exemple: l’estany -que és el més gran de Catalunya-, les palanques, les pesqueres, la carpa Ramona, el Negre de Banyoles -un reclam turístic que va ser exposat fins l’any 2000 al Museu Darder-, la mítica recepta de la tortada... També és sabut per tots aquells que hi hagin estat alguna vegada que aquesta ciutat té una activitat cultural molt activa. El teatre, la dansa, les arts visuals, la música... Són alguns dels principals esmes de Banyoles que han jugat un paper molt important quant al seu desenvolupament cultural.

L’any 2004, però, un grup de gent inquieta i amb moltes ganes de fer noves activitats a la comarca del Pla de l’Estany, van inaugurar un festival de música, el Festival de la Veu de Banyoles: l’(a)phònica. Al llarg dels últims onze anys, els organitzadors d’aquest festival han treballat molt dur per aconseguir la projecció d’aquest més enllà de la comarca on va néixer, seguint dues dinàmiques diferents: la tradició musical de la ciutat i la voluntat d’organitzar un festival musical de referència en diversos àmbits -tal i com expliquen els organitzadors d’aquest esdeveniment-.

L’(a)phònica és un festival obert que dóna importància als espais de Banyoles, oferint així nous escenaris emblemàtics i representatius de la ciutat, mobilitzant els espais més especials per uns dies i convidant al públic a conèixer la ciutat a la vegada que descobreix nous artistes. Cal destacar l’oportunitat que ofereixen a nous grups i la capacitat que han tingut per portar a grans artistes de renom com Sílvia Pérez Cruz, Manel o Joan Colomo. L’(a)phònica proposa molts estils diferents, sense perdre la qualitat. A més a més, s’ofereix una gran varietat artística de manera que tothom trobi una activitat cultural que s’escaigui amb els seus gustos i aficions habituals.

Durant els últims mesos els organitzadors del festival ja han començat a treballar en la onzena edició, que tindrà lloc entre el 20 i el 24 de juny a Banyoles. Estarem al cas, doncs, de les novetats que es vagin publicant durant les pròximes setmanes per tal d’anar fent boca.




Megan Descayre




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada