divendres, 7 de març del 2014

LA DIMENSIÓ POC CONEGUDA: PIONERES DEL CINEMA




Avui s’estrena una nova exposició temporal al Museu del Cinema de Girona! Es tracta de La dimensió poc coneguda: pioneres del cinema i pretén apropar el treball que les dones han desenvolupat en l’àmbit cinematogràfic a través de quatre assaigs audiovisuals dedicats tant a cineastes com muntadores, guionistes o actrius. Cadascun dels vídeos, creats per Andrea Btoy, contenen imatges d’arxiu, comentaris d’experts o testimonis i un retrat d’una pionera de cada ofici.

Cal dir que és tracta d’un projecte en el que han col·laborat una gran quantitat de professionals, fins i tot Ingrid Guardiola i Marta Sureda, professores de la nostra universitat. L’exposició té entrada lliure i estarà disponible del 7 de març a l’1 de juny. A més, demà a les 12 hi ha la presentació oficial.

En paral·lel a l’exposició, el Cinema Truffaut dedicarà el seu cicle trimestral de filmoteca (d’abril a juny) a dones cineastes com Agnes Varda o Pilar Miró, entre d’altres.

Per a més informació podeu accedir a la pàgina web del museu http:// http://www.museudelcinema.cat o http://www.pioneresdelcinema.cat/

- Mónica Jiménez Suárez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada