dilluns, 18 de maig del 2015

JOAN MIQUEL OLIVER FA VOLAR ELS ESPECTADORS DEL MUNICIPAL

Foto: Carles Callís

Joan Miquel Oliver, compositor i cantant, va fer volar la seva imaginació i la va contagiar a tots els espectadors que es van aplegar al Teatre Municipal de Girona per escoltar per primera vegada el seu nou treball, Pegasus. El primer disc que el cantautor mallorquí fa després de la dissolució d’Antònia Font. El públic volia endinsar-se en un univers fantàstic on els marcianets, pegasus i pallassos són els autèntics protagonistes del surrealisme extrem d’un dels genis de la música catalana. Abans d’entrar a l’escenari, la platea encesa ja aplaudia i corejava el seu nom. I és que Joan Miquel Oliver crea un món únic, que costa de desxifrar, però que quan t’atrapa no hi ha manera de desimpregnar-te..

La nit va arrencar a ritme de “Marès a Radial” i, durant dues hores, el miler d'espectadors que omplien el Teatre Municipal de Girona van poder escoltar grans clàssics del compositor mallorquí com “Vegetal”, “Final Feliç”, “Ryanair”, “Surfistes” i les noves peces del seu darrer treball.

 Un concert que va ser màgic, íntim i vibrant alhora i que va comptar amb els grans clàssics. A més a més, també va haver-hi moments de sorpreses. Quimi Portet just abans del final va aparèixer per la Platea amb una camisa llampant i ulleres de sol i va interpretar “Sunny Day” mentre el públic l’aclamava. Aquest va ser un moment de forts contrastos. La timidesa de Joan Miquel Oliver xocava amb l’energia i l’extravertit posat de Quimi Portet, però això no va fer més que acabar d’encisar el públic.

Un dels aspectes escènics que va jugar un paper important durant l’espectacle va ser la il·luminació que va ajudar a emfatitzar les emocions i sentiments de cada cançó. Un dels moments estel·lars de la nit va ser a l’hora d’interpretar “Mil Bilions en Estrelletes”, quan, mentre el cantant encisava el públic amb una dolça melodia, un mar de llumetes darrere seu es van començar a encendre a poc a poc i a moure’s com si fossin autèntics estels.

La nit va acabar amb els sons de “Sa núvia morta” que va posar punt i final a l’espectacle que va captivar el públic assistent. A partir d’aquest moment Joan  Miquel Oliver dóna per inaugurada la nova gira que el portarà a recórrer tot Catalunya fent volar els teatres d’arreu.
 
Carles Callís Pascual
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada