diumenge, 24 de maig del 2015

VIII Biennal d'Art

Del 24 d’Abril fins el 30 de Juny La Casa de Cultura obra les seves portes a la Vuitena Biennal d’Art de Girona, amb la voluntat de fomentar i difondre els valors de l’art i de donar suport als artistes visuals de les terres gironines.

La Biennal d’Art és una mostra de l’interès i el compromís de la Diputació de Girona amb l’art contemporani. Un compromís amb un doble propòsit, per una part el de donar suport a l’artista i per l’altre acostar als ciutadans i als interessats per la cultura de l’art a les noves tendències de creació artístiques. Aquest any l’objectiu de les diferents representacions artístiques exposades ha sigut reflectir el procés que fa conviure formes d’expressió com la pintura i l’escultura amb la fotografia, l’art digital o la instal·lació. Aquesta exposició d’art era convocada amb una dotació de 15.000€ per a l’adquisició d’obres que passaran a formar part del fons de la Fundació.

Aquesta mostra d’art reuneix peces de 21 artistes diferents, podien arribar a participar tots els artistes visuals naturals o residents de les comarques gironines. Les arts visuals presentades eren pràctiques artístiques contemporànies, com creacions videogràfiques, mostres de pintura, fotografia, escultura, el dibuix i el gravat entre altres de naturalesa similar.
Un jurat compost per cinc persones de trajectòria i prestigi reconeguts en l’àmbit de les arts; entre ells Carme Sais, directora de Bòlit; Rosa Gil, periodista, critica d’art i directora de Caixafòrum Girona; Dolors Ventós, galerista; Eudald Camps, crític d’art; Manuel Bayo, artista i per últim un representant de la Casa de Cultura que actuava com a secretari sense vot, eren els encarregats d’establir una primera selecció de les obres proposades pels artistes participants.. Amb la presentació de les seves obres a la Biennal els artistes autoritzaven a la Fundació a fer-ne difusió. 

En aquesta edició s'ha atorgat el primer premi a l'obra "16 bales per a l'ADAG" de l'artista de Salt Manel Bayo: l'element que més s'ha valorat ha sigut “ la seva capacitat per integrar un referent històric i artístic local a un relat d'abast molt més global que faria referència a l'aïllament fàctic de l'individu en la societat contemporània i, també, a les diferents formes que adopta l'obsessió pel control i la seguretat enfront d'un seguit d'amenaces sovint més imaginàries que reals”.

El Biennal no marca tendències ni estableix criteris, només reflecteix una realitat al públic que la vulgui gaudir. Es imprescindible agrair la col·laboració al jurat i als participants ja que són ells qui ajuden a preservar l’art creatiu, cosa que ens enriqueix a tots. 



Clàudia Hurtado Nolla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada