dimecres, 30 de març del 2016

UN IDIOMA QUE TOTS PORTEM INCORPORAT.

Olot deixa emportar-se per la dansa.

Sismògraf és més que un festival de dansa, és un festival de dansa contemporània que detecta el moviment i fa que tots els espectadors entrin dins l’espectacle. La màgia que hi ha a cada actuació, ha fet que des del 2009 es vulgui repetir cada any. Fins que al 2015 va passar a ser un dels grans festivals de les arts escèniques de la Generalitat de Catalunya.
Aquest any, del 31 de març al 3 d’abril, s’obre altre cop a Olot el Sismògraf, que a mesura que ha anat passant el temps, s’ha convertit en un mercat i una festa de la dansa.
Olot porta uns dies olorant la dansa, amb actuacions anomenades “rèpliques” que han tingut lloc abans i tindran lloc després dels dies oficials, però aquest cap de setmana ja es podran tastar totes les actuacions de la setena edició del festival, on altre cop, es pretén que sigui l’epicentre de la dansa a Catalunya.

Aquest any, el festival centra el seu interès en el benestar i proposa un programa artístic que uneix dansa i salut, dansa i educació, i dansa i comunitat. Es podran veure espectacles de cultura urbana, dansa aèria, i espectacles que et faran entendre amb moviments allò que les paraules no saben expressar.

L’objectiu del festival és obrir aquesta cultura a tot el públic que no està acostumat a veure espectacles de dansa. Així, hi ha espectacles que són de pagament a sales, però també n’hi ha al carrer, tant nacionals com internacionals. Es vol que el Sismògraf sigui un punt de trobada entre companyies i professionals, programadors i públic, per tal de fer més pròxima la dansa a l’espectador i que els espectacles de dansa siguin més presents a les programacions culturals, especialment a Catalunya i a ciutats com Olot, on la dansa no hi tenia molt de protagonisme i, actualment, n’és el centre.







Alba Orozco Ventolà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada