dijous, 19 de maig del 2016

Luthea Salom desprèn tota la seva energia en el Cicle Singulars

Recent arribada de Nova York, el dissabte 30 d’abril, Luthea Salom apareixia davant de tots nosaltres per oferir-nos una vetllada propera i íntima. La primera part del concert doble del Cicle Singulars la protagonitzaria aquesta artista nascuda a Barcelona, criada al Canadà i més que establerta a la barriada de Manhattan. La cantant, guitarrista i alhora compositora s’ha donat a conèixer a Catalunya gràcies al tema “Black Piece of Paper”, que cada setmana serveix de punt de partida a "Cites", una sèrie que s’emet a TV3.   

Font: Bang! Cultura

Des del primer moment, Luthea interactua amb el públic en català i inicia el concert amb el tema “By your side”, banda sonora de la pel·lícula espanyola “Requisitos para ser una persona normal”. I la segueix “Happy”, una cançó que forma part del “tracklist” del seu disc “Kick in the head”, publicat l’any 2010. 
En el teatre de Palafolls hi regna un caliu molt agradable i escoltant a Luthea aconsegueixo percebre l’energia que desprenen les seves cançons, plenes de vitalitat. Una barreja d’estil indie-folk i pop independent en forma de temes cantats únicament en anglès. De fet, Luthea assegura que:

"És el llenguatge que vaig créixer parlant al Canadà i amb el qual jo expresso els meus sentiments i experiències de manera més oberta”. I sense vergonyes, l’artista no triga en fer broma dels errors gramaticals que acostuma a cometre en català degut a la seva poca pràctica.

Acompanyada de la seva guitarra acústica, Luthea Salom ens convida a gaudir de melodies suaus, delicades i minimalistes combinant cançons del seu darrer disc “The Little Things We Do” (2013) com “Back yards” o “Two monkeys”. Però un altre instrument de corda que també pren rellevància durant el concert és l’ukelele, amb el qual creen un tàndem ideal a l’hora de cantar cançons breus però alhora airoses com “The way things are”.

I és que les seves lletres tenen un comú denominador; totes elles giren entorn l’amor i la vida com a instrument per a desenvolupar-se en plenitud. Quelcom fàcil d’aconseguir tenint en compte l’optimisme que caracteritza a la cantautora així com la seva veu dolça i aparença senzilla.

Luthea Salom ens ha regalat una vetllada replena de música depurada i fresca amb aires naïf. Ha estat, de ben segur, un estil molt oposat del grup que ens acompanyarà la segona part de la nit.

Alba Botella Giró

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada