dijous, 26 de maig del 2016

Tradicions necessàries

Tot i que era difícil superar el llistó de la festa del dissabte, el dia va començar d’allò més mogut. Mogut pels més de 200 esportistes, que a les nou del matí estaven llestos per començar la cursa de La Malavella. Aquest any amb dues opcions, 12km i 23km, i un recorregut que començava i acabava a la Rambla d’en Rufí i passava pels entorns naturals del municipi. La pluja del dia anterior va deixar els camins enfangats i per tant s’hi va afegir dificultat al trajecte. Òscar Carrasco, 1r classificat de la de 23km, va confessar la “gran dificultat del recorregut pels desnivells de la zona i pel terreny enfangat” i va felicitar als organitzadors de la cursa per la feina feta. I per aquells que s’ho volien prendre amb més calma, tenien l’opció de fer la pujada a Sant Maurici i al Castell de La Malavella.  

Font:: Ajuntament de caldes de Malavella
Activitats sempre n’hi ha per tots.  A més el dia era fantàstic per gaudir de l’entorn. I així es va fer notar per la gran multitud que es va animar, juntament amb els geganters encarregats de portar a La Malavella i en Maurici. Durant el camí va entrar gana i per sort a l’arribada es repartirien entrepans per tots aquells que en volguessin. I pels que no coneguessin l’indret van poder escoltar les explicacions del Club Excursionista sobre la història del Castell i l’Ermita. 

A més els 3 dies de festa van presentar menús als diferents establiments del poble amb plats dedicats a la tradició de La Malavella, com “Amanida de la bruixa”,  “Sopa medieval”,  “Arròs del amics del geperut” o “Peus de la vella gratinats”. Al diumenge també s’hi va afegir un dinar popular organitzat pel Centre d’Esplai Sant Esteve, tot molt senzill amb la idea de fer pinya. 


Ja per la tarda, conscients de que la festa acabava i que a l’endemà començava una nova setmana, els ànims no es van desfer. I és que la maga Melanie va portar un espectacle  de màgia al Teatre Municipal. Un show màgic i alhora humorístic on el públic va poder participar amb els trucs dalt de l’escenari. La millor manera per segellar 3 dies de fantasia al municipi de La Selva. Tradicions com aquesta són les que fan créixer un poble. 

Sebastià Bahí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada