dijous, 26 de maig del 2016

La Malavella

Ja és tota una tradició a Caldes de Malavella recordar en l’últim dissabte del mes d’abril el seu passat més fosc. I és que aquest any s’ha celebrat la setena edició de “La festa de la Malavella”. Per tots aquells que no ho sapigueu, el poble reviu la llegenda d'una senyora feudal que raptava els nens de Caldes i se'n menjava el cor tendre, fins l'arribada del jove Maurici que va empènyer el poble a revoltar-se i fer fora a la Malavella. Són tres dies en els que corren pels carrers caldencs, nens, bruixes, gegants i Mauricis acompanyats dels ritmes de tambors i trompetes. 

Font: Ajuntament de Caldes de Malavella
Així doncs el divendres 29 d’abril tot estava llest per donar el tret de sortida. Aquest any el pregó inaugural estaria en mans de Magda Oranich, escollida Malavella d’Honor 2016 (títol honorífic que s’atorga a una dona que ha tingut un paper rellevant en la difusió de la cultura, les lletres o l’art de Catalunya). També és tradició repartir la Malavella d’or, la de plata i la de bronze a tres dones de Caldes que compleixen el seu 65è aniversari i que han tingut certa rellevància al poble.La festa estava al caure, i tot just acabar els discursos la percussió va fer-se pas. El poble sencer es va deixar portar per les bones vibracions dels “Grallers Escaldats” i els “Perkusuks”, mentre la colla gegantera feia ballar entre el públic a la Malavella i el geperut Sucdebruc. 


I com no, els piscolabis van acompanyar tots els espectacles a càrrec del Club Volei Joves Caldes i es van allargar fins passades les 12 de la nit. El ritme més potent el va portar el grup Xaranga Damm-er al so de trompetes, saxòfons i timbals. Entre els assistents però es començava a parlar més de l’endemà. El dissabte venia amb una agenda molt plena, i la preocupació era la previsió de pluja. El que era segur eren les ganes de festa.

Sebastià Bahí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada