Els restaurants de la Vila preparen els seus menús indians
Em deien quan era petita que per créixer sempre és bo omplir-se d'altres cultures i dins d'aquestes cultures hi ha la gastronomia de cadascuna.
I així va ser, el diumenge 17 abril va haver la jornada gastronòmica dins de la I Fira d'indians a Tossa de Mar. Alguns dels restaurants de Tossa, preparaven menús inspirant-se aquest estil , al principi no em veia molt segura d'anar , ja que sempre he rebutjat aquests menjars però em van animar i vaig decidir aprofitar l'oportunitat que hi havia.
I així va ser, el diumenge 17 abril va haver la jornada gastronòmica dins de la I Fira d'indians a Tossa de Mar. Alguns dels restaurants de Tossa, preparaven menús inspirant-se aquest estil , al principi no em veia molt segura d'anar , ja que sempre he rebutjat aquests menjars però em van animar i vaig decidir aprofitar l'oportunitat que hi havia.
El sol, les mànigues curtes i les ulleres de sol eren els protagonistes de tot el cap de setmana, el mercat d' ultramarins , mostrava el seu ambient a les càmeres de TV Tossa i de TV Girona. Petits i grans paseavan pel passeig de la mar , provant i descobrint més cultura indiana, molts d'ells, preguntaven pels restaurants que feien aquest diumenge el menú indià especial.
Entre tots els que els feien , vaig triar el Santa Marta per una senzilla raó, coneixia el servei que donaven al restaurant itenia localització que ens agradava molt, dins de la muralla, amb unes vistes privilegiades.
L'acompanyant que va venir amb mi a passar la jornada gastronòmica, va ser en Xavier ,ell, amant de noves cultures i sobretot de la gastronomia, va decidir sense problemes acompanyar-me. Vam arribar i la indumentària indiana la portaven els cambrers, barrets i roba blanca, ens van donar un barret i ens vam recrear dins de la cultura indiana. Tots els menús dels restaurants es podien veure dies abans a la programació de la fira , per tant ja sabiem que anàvem a dinar.
La carta de benvinguda era Guacamole amb crispetes de blat de moro, la presentació era un deu i les ganes de provar-ho també, el guacamole i el blat de moro eren dos dels productes que no havia provat mai i per tant, era la perfecta ocasió per fer-ho.
El plat que esperàvem amb més ganes, l’arrós indià mariner, primerament, de simple vista, semblava un arrós mediterrani igualment, però el toc indià estava present, amb les especies que van posar. Caldòs i sense decepcionar
Per postres hi havia per triar i per tant, vaig provar el fram de coco, que ja l’havia provat en altres ocasions. 100% recomanable.
La fira, concebuda com una autèntica festa popular, ha fet que els tossencs i tossenques i els nombrosos visitants que s’hi han aplegat recordin Cuba i les Antilles amb havaneres, balls de salsa, cants populars caribenys, fira d’artesania, visites guiades pel patrimoni indià i jornades gastronòmiques enmig d’un ambient festiu de tres dies.
L'Ajuntament de Tossa ha valorat aquesta primera fira molt positivament, ja que, més de 12.000 persones van passar aquell cap de setmana per la Vila, comerciants, botiguers i empresaris van aplaudir l'èxit i esperen potenciar aquest tipus d'iniciativa fora del període d'estiu.
Patricia Diaz Gonzalez
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada