dijous, 7 de maig del 2015

LA CONSOLIDACIÓ I EXPANSIÓ DEL FESTIVAL STRENES DE GIRONA


El Festival Strenes és un festival de música catalana que va començar l’any 2013 amb la intenció de convertir Girona en l’epicentre musical durant un mes. Una cita imprescindible per a programadors, mànagers i músics que estrenen els seus treballs i espectacles abans d’arribar a la temporada d’estiu.

Aquest any el festival, per primera vegada, ha organitzat actuacions al carrer per apropar el festival a la ciutat i a tots aquells amants de la música. En total hi haurà dos concerts de carrer a un escenari de la Plaça Sant Feliu (Izah i Judith Neddermann, a més a més, del concurs Intro) i a la plaça Mercadal (Halldor Mar). Una de les altres sorpreses d’aquest any és que l’organització ha preparat dos concerts sorpresa al carrer. A part de les actuacions de carrer, també hi ha espectacles programats en més de deu espais diferents de la ciutat; des dels més reconeguts com el Teatre Municipal o l’Auditori de Girona fins a petits bars, bars musicals, sales de concerts que aposten per la música.
Del dia 10 al 25 d’abril la ciutat acollirà més d’una cinquantena d’actes musicals i culturals amb més de 80 artistes alguns reconeguts i altres per conèixer. El festival arrenca amb l’estrena de la gira dels quaranta anys d’Elèctrica Dharma, que després de cinc anys d’inactivitat inicien un nou camí musical per celebrar l’aniversari. Aquesta edició ve carregada de presentacions de nous treballs com els de Joan Dausà, Miquel Oliver, Blaumut, Ebri Knight, Cris Juanico o Teràpia de Shcok.

A més a més, de les actuacions, aquest any el festival entregarà el premi Acustik al millor grup emergent amb els vots d’un jurat format musicalment i de tots els usuaris que vulguin votar.

Al llarg d’aquests tres anys el festival s’ha anat consolidant i ràpidament ha esdevingut un dels laboratoris musicals amb més d’interès ja que és on es couen els nous espectacles, grups revelació, descobertes i començament de gires de la nova temporada abans de l’estiu. Amb aquesta capçalera tan llaminera i vistosa de ben segur que l’èxit del festival es tornarà a repetir aquest any.

Carles Callís Pascual

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada