dimecres, 27 de maig del 2015

Josep Carreras, al Gran Teatre del Liceu

Amb motiu de la celebració, Concert Studio va sumar esforços amb la Coordinadora d’Entitats de Sardanes de Barcelona, i va oferir un concert únic i emotiu que també va servir com a clausura per les activitats de la commemoració de Barcelona com Capital de la Sardana 2014. Per això, el tenor Josep Carreras va pujar a l’escenari del Gran Teatre del Liceu per rendir homenatge a la Sardana i al patrimoni musical català. Una nit per la memòria en la qual s’afegiren els músics de la Orquestra Simfònica de Catalunya.

Amb més d’una quarantena d’anys sobre els escenaris, Josep Carreras ocupa actualment un lloc privilegiat en el món de la música. Convertit en un símbol del cant, amb la seva càlida i coneguda veu, ha actuat al llarg de la seva carrera en els millors teatres del món, acompanyat sempre de les millors orquestres. Junt amb la seva activitat operística, s’ha de destacar els freqüents recitals en auditoris d’arreu. El seu extens repertori en aquest camp agrupa més de sis-cents títols dels estils més diversos, des de la música barroca fins la contemporània.

El passat 7 de febrer doncs, el tenor va proposar un concert exclusiu, organitzat dins el marc del Festival del Mil·leni, on va estar acompanyat amb la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya i la Orquestra Polifònica de Puig-Reig en un espectacle on evidentment no van faltar-hi sardanes i cançons catalanes, tradicionals i representatives.

Així doncs una vegada més, el Festival organitzat per Concert Studio va confiar en el talent indiscutible de Josep Carreras, oferint una increïble actuació amb un ampli repertori de peces ben especials, que es va adaptar a la perfecció a la demanda del públic i del Festival. Segons va explicar Martín Perez, director del festival, va tenir la idea d'aquest certamen precisament quan viatjava en avió acompanyat de Carreras, qui li va confirmar idea del projecte, essent així un dels primers artistes que van formar part del cartell del Festival del Mil·leni.

Carolina Fontboté Piera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada