diumenge, 24 de maig del 2015


FESTES DE LA LLUM
 
 
 
A la ciutat de Manresa cada any es celebren les Festes de la Llum, uns actes molt esperats per tots els ciutadans perquè atrauen a un gran nombre de visitants. La simbologia d’aquestes festes són l’aigua i la llum, ja que són uns elements primordials per entendre el desenvolupament de tot el que va passar.
 
Aquestes jornades serveixen per commemorar un fet històric que va passar a mitjans del s. XIV, on una llum provinent de Montserrat va entrar a l’església del Carme. A partir d’això, es va donar per resolt el conflicte que havia provocat la interrupció de la Sèquia ―canal que  servia per fer arribar l’aigua a la ciutat a través del riu Llobregat― per part del bisbe Galceran Sacosta.
 
Des d’un principi el tret de sortida era la celebració de la Fira de l’Aixada a mitjans de febrer ―i cap de setmana anterior al dia de la Llum (21 de febrer)―, però en els últims anys aquest acte passa a fer-se a finals de mes. Com a conseqüència d’això, el primer acte amb més importància té lloc el dia esmentat, 21 de febrer. 
 
Aquestes festes finalitzen amb la celebració de la Transèquia, una   jornada molt lúdica que es caracteritza en fer un recorregut des de   Balsareny fins arribar a Manresa. 
 
Alba Pararols Jané

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada