dissabte, 30 de maig del 2015

Nou reptes per l'equip Llagosterenc


Quan parlem de disciplines hípiques segurament pensem en les més populars dels últims anys, com ho han estat la doma clàssica o el salt. Cada vegada, però, es té més en compte allò que se surt dels paràmetres tradicionals i disciplines com la del T.R.E.C van agafant renom al món de l’equitació.

Coneixem aquesta disciplina gràcies al centre d’equitació Cavall de Mar de Llagostera. Ells son els que ens mentalitzen sobre la importància de formar un bon binomi entre el genet i el cavall, com també dels bons resultats obtinguts a partir de la confiança entre tots dos.


Precisament aquesta confiança és la que caracteritza la disciplina del T.R.E.C, que està formada per tres proves; la primera és la prova d’orientació (POR) , on el genet i el cavall hauran de fer un recorregut, prèviament traçat per un expert, amb només una brúixola i un mapa. Tindran un límit de temps i hauran de passar pels controls preestablerts per assegurar-se que segueixen el rumb. La segona prova és l’anomenada prova d’aires (PAR) on es valorarà la precisió a través de dues línies dibuixades al terra, aquestes emmarcaran el galop controlat i el pas allargat que hauran de realitzar els binomis. I per últim, la prova de terreny variable (PTV), basada en obstacles que podries trobar-te en mig d’una ruta per la muntanya; com basses, fosses, salts fets amb troncs...

Totes aquestes proves tenen en comú la superació d’obstacles que es van presentant i  el control per temps, que va restant punts. Cada genet disposa de 240 punts a l’orientació, 60 punts a la PAR i 160 punts a la PTV.

Cada any la Federació Catalana d’Hípica (FCH) organitza la Lliga Catalana de T.R.E.C, que es caracteritza per acollir totes les edats i tots els nivells (d’una a tres estrelles) per tal que tothom hi pugui participar. Per aconseguir arribar a fer podi a la final de la lliga s’ha d’haver participat a com a mínim tres concursos.

El campionat de Catalunya va arribar aquest any a les instal·lacions de Mollerussa durant el cap de setmana del 21 i 22 de març. Les proves que s’hi van realitzar van ser de dificultat física i psicològica, però a més d’això, la meteorologia no hi va acompanyar, doncs va estar plovent i fent vent tot el cap de setmana.


La primera prova que els binomis van realitzar va ser la d’orientació, que els va ocupar tot el matí de dissabte. Cada genet tenia una hora d’entrada a la sala de mapes, on copiaven el traçat,  i una hora de sortida de ruta diferent a la resta dels seus companys, per tal que la prova fos individual.
L’orientació era de dificultat més o menys elevada segons la categoria en la que els genets participessin, tot i això va suposar un gran repte per tothom, sobretot a causa del temps.

Les dues proves restants van realitzar-se diumenge al matí. Cada binomi tenia el seu temps de sortida marcat en un tauler. El recorregut consistia en realitzar primer la prova d’aires i tot seguit la prova de terreny variable. A la PAR hi va haver de tot, la precisió d’aquesta prova va fer que molts genets no poguessin puntuar. A la PTV, però, tots els binomis van demostrar una gran compenetració. Els obstacles d’aquesta prova també van variar segons la categoria de cada genet, pels genets d’una estrella hi va haver menys proves que pels genets de tres estrelles.

Malgrat les dificultats, els binomis no van abandonar en cap moment i tots van poder acabar la competició. A la categoria de major rang, la de Sènior 3* es van imposar Pau Dorca i Lukas 510, quedant així primers del campionat de Catalunya de T.R.E.C. L’equip format per Cavall de Mar també van obtenir molts bons resultats;  Emma Fauria i Nil de Terracota Marguari van esdevenir primers de la categoria Sènior 2*, mentre la medalla d’Argent va ser per Pau Noguera i Finola Van Gipsy. A la categoria Sènior 1* hi va destacar Ricard Grabulosa, acompanyat de la Summer de les Gavarres.





  
L’equip Llagosterenc: Emma Fauria, Pau Noguera i Ricard Grabulosa.


Tots els binomis van quedar molt satisfets dels seus resultats, i malgrat les queixes per la falta de compromís de l’organització, el concurs va esdevenir amb gran companyerisme i compromís per part dels participants.




Ariadna Capella Ribera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada