diumenge, 17 de maig del 2015

Festa Major de Celrà

Festa Major de Celrà

El primer cap de setmana de maig està reservat per la festa major del municipi de Celrà. Aquest any, al coincidir que el dia u de maig era divendres, ja van poder començar a fer activitats el dimecres vint-i-nou d’abril. Els estudiants i treballadors del poble de Celrà van tenir festa laboral tant el dimecres vint-i-nou d’abril, com el dilluns 4 de maig. Diferents entitats com l’ajuntament, el Jovent de Celrà, la comissió de cultura i d’altres, han estat els encarregats d’organitzar tota una sèrie d’esdeveniments per dur a terme al llarg d’aquests dies.
Per començar, el mateix dimecres van realitzar alguns actes aprofitant que era el dia internacional de la dansa. Començava a un quart de set de la tarda i es feia un itinerari pel barri vell del poble fins a arribar a la Plaça de les Monges. Aquest esdeveniment l’organitzava l’Escola Municipal de Dansa de Celrà. Ells mateixos havien organitzat per les set de la tarda, una lectura del manifest del dia internacional de la dansa. Aquesta vegada es faria a l’Ateneu popular. En relació amb la dansa, a dos quarts de set de la tarda, a l’Ateneu mateix, Toni Jodar explicava la dansa moderna i la contemporània. A dos quarts de nou del vespre, la mateixa escola de dansa tenia preparat un espectacle gratuït anomenat Obrint Fronteres.
L’endemà dijous, a les dotze del migdia, hi havia preparat a càrrec de l’ajuntament, un espectacle amb malabars, bombolles i globus gegants. Fins a dos quarts de sis de la tarda, no hi havia un taller infantil anomenat Colors de la festa pensat per engalanar l’escola. Aquesta activitat l’organitzava l’escola de l’Aulet i es feia a la vorera que hi ha just davant de l’escola. Ja a la nit, a dos quarts d’onze, es duia a terme un concert a l’envelat per la banda del Yuyu i l’orquestra Maribel. L’entrada era gratuïta i ho organitzava la Coordinadora de festes de Celrà. A les dotze de la nit, aquesta vegada organitzat pels joves, i per tant al seu local, al Casal Popular el Moll, hi havia pensada un concurs de PD’s.
Divendres u de maig, i per tant, festa laboral per la majoria, hi havia una exhibició d’esports canins a dos quarts d’onze del matí a la plaça de l’estació. Més tard, a les onze i fins a les dues del migdia, hi havia d’inauguració de l’exposició a la Torre Desvern. En aquesta exposició s’hi veia a Babeus, amb teixits artístics, a Joan Carolà, Jordi Camós, Anna Nieves, Santi Vilanova, Carmen Martí, Jordi Fructuoso amb pintura.  A les dotze del migdia hi havia un espectacle de Clown a càrrec de Xarop Clown al porxo de les piscines i organitzat per la Coordinadora de festes de Celrà. Una hora més tard, un concert amb Yes The music, un grup vocal que fa versions  de temes de tots els estils musicals. A dos quarts de cinc de la tarda el jovent del poble tenia organitzades les quartes olimpíades populars a la Plaça Catalunya. A dos quarts d’onze del vespre hi havia el correfoc a càrrec dels diables de l’Onyar que es concentraven a davant de l’Ateneu. Divendres acabava amb el concert jove amb Atversaris i Talco a l’envelat.
Les activitats de dissabte dos de maig començaven a les nou del matí amb el tercer campionat social, organitzat per el Club de Petanca de Celrà. A les onze hi havia la trobada gegantera de Celrà i una cercavila infantil a Plaça Catalunya amb els Petixeks, un grup de percussió. Tot seguit, a dos quarts d’una del migdia la Coordinadora de festes de Celrà havia organitzat animació infantil amb The Penguins. A les quatre de la tarda, al pavelló municipal d’esports del poble es duia a terme un festival de patinatge.  AH! AMOR!, un taller de Teatre de Batxillerat de l’Institut de Celrà, feien una representació del treball realitzat durant el curs a l’Ateneu. el preu de l’entrada era de tres euros. A les nou del vespre començava el Corretapes amb l’actuació dels Texeks. Se sortia de l’Avinguda Catalunya i es feien diferents parades al llarg del recorregut per fer tastets. Es tancava el dissabte amb una nit de festa amb The Penguins i Hotel Cochambre a l’envelat.
A les nou del matí de diumenge ja hi havia el segon concurs de pintura ràpida que durava fins la una del migdia. Els premis es donaven a les sis de la tarda. També a les nou hi havia la setena trobada de vehicles clàssics de Celrà. Es trobaven davant de l’Ajuntament. A les dues del migdia hi havia una arrossada popular a la sala d’entitats del Centre Cívic, organitzada per cuiners solidaris. Per fer baixar el dinar, de quatre a sis de la tarda hi havia una ballada de Country. A les set de la tarda hi havia el concert de festa major amb l’orquestra Selvatana i tot seguir ball de tarda nit a l’envelat.
Ja per acabar la festa major, dilluns dia quatre maig a les onze del matí es duia a terme un taller de Mim a càrrec de David Estany al porxo de les piscines. A dos quarts de cinc de la tarda, a un preu de tres euros per l’entrada hi havia concert amb l’orquestra Maravella a l’envelat. Una hora més tard, animació infantil amb Jordi Tonietti i per acabar un ball de tareda nit amb la mateixa orquestra Maravella. Per posar la traca final als dies actius i de festa del poble de Celrà es celebrava un espectacle Piromusical.





                                                                                                                         Anna Oliver Costal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada