diumenge, 24 de maig del 2015

FIRA DE L'AIXADA
 
 
 
 
 
La Fira de l’Aixada és un dels actes que es realitzen durant les Festes de la Llum, que es celebren a la ciutat de Manresa durant els mesos de febrer i març. La primera edició va tenir lloc a l’any 1998, per tant,   enguany s’ha celebrat la 18a edició.
 
La lluita dels manresans per obtenir aigua i els fets que van portar a la construcció de la Sèquia són el fil conductor d'una festa que converteix el nucli antic en un viatge en el temps cap el segle XIV. És una fira de caràcter medieval que commemora el Miracle de la Llum que va tenir lloc fa més de 700 anys i que va portar a l’excomunicació que va fer el bisbe de Vic, Galceran Sacosta, quan finalment va donar permís per passar per les seves terres per poder acabar amb la construcció de la Sèquia.
 
A part de les visites primordials del rei Pere III i del bisbe Galceran Sacosta, els visitants poden veure diversos espectacles i actuacions teatrals ambientades en l’edat mitjana. A més a més, també poden adquirir tot tipus de productes en les diferents parades d’artesans, mestres d’oficis... que es troben situades pels carrers de la ciutat. Crec que és un bon moment per tornar al passat, per aquest motiu fa que sigui tant especial i cada any rebi a centenars de visitants.
 
Alba Pararols Jané
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada