diumenge, 10 de maig del 2015

La cursa de trail running Entre Castells celebra la seva segona edició amb un gran èxit de participació

El passat mes de març va tenir lloc una de les curses més prestigioses del món del trail runing de la comarca de l’Alt Empordà, la Entre Castells de Vilajuïga, que amb tant sols un any de vida, ja comença a ser una cita obligada pels amants d’aquest esport de la província. Va ser el diumenge 15 que Vilajuïga va acollir la segona prova de la Lliga de Curses de Muntanya de l’Alt Empordà amb la segona edició de la Cursa Muntanya “Entre Castells”.
Aquest any la cursa “Entre Castells” presentava dos recorreguts nous, el recorregut Express de 16km amb un desnivell positiu de 880m i el recorregut Trail de 24km amb un desnivell positiu de 1680m, aquest últim, era puntuable per la lliga de curses de muntanya de l’Alt Empordà. La jornada va començar a dos quarts de vuit del matí quant l’organització va obrir les taules per poder recollir els dorsals i poder fer les inscripcions de darrera hora, ja que el dia anterior ja s’havia habilitat el poliesportiu tota la tarda per a que els més previsors anessin a buscar el seu dorsal i així assistir a la presentació de la cursa, on els organitzadors explicaven el recorregut i el factor cultural d’aquest, ja que és tracta d’una cursa que passa pel bell mig de tres castells i dues ermites. Va ser a les 9 del matí quan es va donar el tret de sortida de la cursa, que aquest any va acollir a gairebé 250 participants repartits entre els dos recorreguts, una xifra molt bona pels organitzadors ja que van superar notòriament les de l’any anterior, i d’aquesta manera, també les expectatives que en tenien.
Els primers en arribar a la meta pel que fa el llarg recorregut (24 Km), van ser: en primera posició Joan Comas del Club Besalú Cross  amb un temps de 2h21’50”, seguit d’Ignasi Ferrer del Club BTR Pro Team que amb un temps de 2h22’14” va pujar al segon calaix, i en tercer lloc Xavi Llamas Boza del Club Sport HG – Almsport – Alchima Solidària  i també membre del club de trail running rosinc “Senglars Rosincs” que amb un temps de 2h24”11’ va creuar satisfet la meta.
Per altra banda el primer en arribar a la meta va ser Dani Corredera que amb el temps de 1h28’25” va endur-se el primer calaix de la cursa curta (16 Km), mentre que a dos minuts de diferència va arribar Miquel Gómez (1h30’34”) seguit de Salvador Canet del Club Castelló d’Empúries en tercera posició amb un temps de 1h33’46”.