dimarts, 5 de maig del 2015

Barcelona es rendeix davant el mestre Sabina





Dimecres 22 d’abril, milers de persones van assistir al Palau Sant Jordi per escoltar en directe un dels cantautors més consolidats del panorama espanyol, Joaquín Sabina. Als seus 66 anys, Sabina ha publicat 17 discos d’estudi, cinc discos en directe i tres recopilacions, a més de diverses col·laboracions amb diferents artistes. Però la carrera del de Úbeda no han estat flors i violes, ja que va haver d’emigrar a Londres durant el franquisme per la seva ideologia d’esquerres. En tornar de Londres, no va ser fins l’any 1987 quan va arribar l’èxit musical de Joaquín Sabina, aconseguint vendre més de 400.000 còpies de Hotel, dulce Hotel. Ara, el cantautor està realitzant des de l’agost del 2014 la gira 500 noches para una crisis, on ha aconseguit esgotar les entrades a gairebé tota Amèrica Llatina i part d’Espanya.

Un Palau Sant Jordi ple, tot i que no es van arribar a esgotar les entrades, va poder gaudir durant més de dues hores dels èxits més coneguts de la carrera del mestre Sabina com són Barbie Superstar, 19 días y 500 noches, Y nos dieron las 10 i Noches de boda, entre altres. D’altra banda, Sabina va alternar les seves cançons amb petites actuacions de la seva banda i la vocalista Mara Barros, dels quals va dir que són la seva família i porten més anys aguantant-lo que les seves nóvies. A banda de cantar els seus grans èxits, Sabina també va dedicar una cançó al seu referent, Bob Dylan, fent una versió de It Ain’t Me Babe, i al seu gran amic Joan Manel Serrat, on va sorprendre a tothom cantant Paraules d’amor, juntament amb la seva vocalista. 

A més, durant  tot el concert es va mostrar totalment entregat al seu públic, on no va dubtar en explicar el seu passat com a drogoaddicte, del qual se’n penedeix totalment, i de l’infart cerebral que va patir l’any 2000 que el va obligar a deixar els escenaris durant un temps. Per acabar, Sabina va agrair a tots els assistents que desprès de tants anys el segueixin recolzant i, sobretot, desprès d’aquesta època tant difícil que s’està vivint a Espanya des de fa anys. 


Maite López López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada