dijous, 7 de maig del 2015

El mític grup Sopa de Cabra és l’encarregat d’inaugurar el Festival Strenes


Un secret que poques hores abans de les sis de la tarda del mateix dia 28 de març Sopa de Cabra i el Festival Strenes van desvetllar amb molta il·lusió: Sopa de Cabra actuaria en el terrat de l’Oficina de Turisme de la Rambla de Girona. Aquest era l’acte d’inauguració del Festival Strenes d’enguany que s’havia inspirat en les grans actuacions dels Beatles a Londres el 1969 i d’U2 el 1987 a Los Angeles.

A partir de primera hora de la tarda ja hi havia molt d’ambient a la Rambla i al Pont de Pedra, i fins i tot al matí, alguns dels membres del grup s’havien deixat veure per Girona mentre feien proves de so. Unes hores abans del concert els seguidors més fidels, entusiasmats pel retorn de Sopa de Cabra, començaven a ocupar els millors llocs del pont de Pedra, la Rambla i Plaça Catalunya per poder gaudir del concert des de la millor perspectiva. Altres més despistats no entenien exactament què passava sobre el terrat i encuriosits preguntaven. Els balcons petits de la Rambla, davant de l’Oficina de Turisme, estaven més plens que mai de fotògrafs i periodistes que no volien deixar escapar cap detall de l’actuació del grup gironí. A les sis en punt de la tarda, el director del Festival Strenes, Xavi Pascual, va sortir a l’escenari per presentar la banda. Entre crits i aplaudiments Josep Thió i Gerard Quintana apareixien sobre el terrat sorpresos de la quantitat de públic que els esperava als seus peus mentre interpretaven El boig de la ciutat. A poc a poc, els altres membres del grup van anar sortint a l’escenari malgrat algunes absències com la del bateria, Pep Bosch, i teclats, Eduard Font, substituïts per Víctor Garcia i Richi de Very.

En el transcurs d’aquesta efemèride, el grup va aprofitar per desvetllar que durant aquest estiu gravaran un nou CD i entremig realitzaran tres concerts a Sant Feliu de Guíxols, Mataró i Cambrils sota el nom de gira 3,2,1... Durant els quaranta minuts de concert van ressonar sobre les cases de l’Onyar grans èxits com Camins, Si et quedes amb mi o l’Empordà, que van fer vibrar les més de dues mil persones que s’hi van aplegar. Després d’interpretar deu cançons i recordar vells moments que Gerard Quintana i el grup havien passat vora la Rambla, el sol es ponia i les llums del Pont de Pedra s’encenien. Ja era de nit, ara si que era el moment d’entonar el hit de la banda: Bona nit malparits! Amb aquestes paraules que van ressonar al bell mig del centre de Girona Sopa de Cabra es va acomiadar entre sentits aplaudiments. Així es donava el tret de sortida al Festival Strenes i als nous “Camins” que el grup de Girona inicia aquest 2015.
 
Foto: Carles Callís
 
Foto: Carles Callís
 

 Carles Callís Pascual

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada