dimarts, 26 de maig del 2015

33 RPM VISIONS DE ROCK

Del 8 de Maig fins el 23 de Juny La Casa de Cultura de Girona obria les seves portes a una nova exposició, però aquesta vegada més que ser una mostra d’art és tot un viatge pels qui es fan dir amants del Rock and Roll.

Recollir en una sala tot un seguit de sensacions i sentiments sense haver-los viscut no és feina fàcil, ni tampoc escollir 33 emblemes de la música que han impactat durant generacions i que continuaran perdurant en el temps. Aquesta exposició no volia fer tot un recorregut exhaustiu per les etapes de glòria del Rock, sinó portar als interessats i apassionats de la música a descobrir aquesta etapa des d’una mirada intima, personal, sense complexitats i de manera creativa. Per això el projecte proposat partia de la idea de exposar 33 icones de la història del Rock&Roll amb les seves creacions més representatives en forma de vinil. Utilitzant com a punt de partida la caràtula del disc dels músics seleccionats, i amb l’ajuda de 33 artistes com són Maria Rosa Sánchez, Norman Sánchez, Guillem Terribas, Santi Carreras, Irma Zapponi, Jordi Gispert Saget, Miquel Ruiz, Torrent-Pagès, Juan Velasco, Brugués, Pere Vicens, Jordi Gispert, Ivan Morales Cama, Cio Abellí, Vicenç Huedo, Narcis Gironell, David Sanmiguel, Jofre Oliveras, Jordi Esteban, Enric Nonell, Rosa Haba, Manel Bielsa, Josep Perpiña, Marc Ortín, Quim Corominas, Xavier Serra, Lluisa Gimenez, Montse Costa, Pedro Erre, Andres Siri, Dolors Picazo, Anna Montal i Adela Vilar, es pretenia aconseguir crear una obra d’art a partir de portades històriques de la música rock.


Emprenent aquest viatge per la sala d’exhibicions no només són les imatges dels increïbles vinils el que destaquem, sinó que sota de cadascun d’aquests trobem el títol de la caràtula que es presenta i un petit fragment parlant de les característiques que més destacaven al artista. Tot segui trobàvem el nom del autor de l’obra i de la mateixa manera que amb l’artista se’ns el presenta al públic amb no més de cinc línies.



Aquets pintors, fotògrafs, dissenyadors, creatius i activistes culturals ens donen una visió subjectiva i única del que han representat aquets genis musicals. D’aquesta manera, l’exposició es presenta com una oportunitat de reviure aquest trajecte per la història des de 33 mirades autentiques i sorprenents que han aconseguir unir art i música en una única sala.




Clàudia Hurtado Nolla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada