diumenge, 17 de maig del 2015

II Fira del comerç

II FIRA DE COMERÇ DE CELRÀ

Celrà és un poble de 5.053 habitants situat a la comarca del gironès. Tot i ser un poble petit hi ha un munt de comerços que tenen la oportunitat de reunir-se per donar a conèixer els seus productes i serveis al públic a la fira de comerç de Celrà. Aquest és el segon any que es duu a terme aquesta fira. Cada un dels establiments ha preparat una sèrie d’activitats, xerrades i formes de mostrar al visitant quin és el seu negoci i d’aquesta manera poder-ne aprendre de tots.
La fira es fa al pavelló de les piscines del mateix poble de Celrà. Un cop entres al recinte de les tres piscines, hi ha també un porxo on hi trobem uns inflables per cridar l’atenció dels més menuts, ja que el que trobaran a dins serà més interessant per als pares. És una manera de dir que ja que la fira no està destinada a ells, també poden tenir una estona per gaudir-ne. A fora, juntament amb els inflables s’hi situa una botiga de bicicletes, Fanatik Bike, i una empresa d’electricitat que subministra l’energia de totes les paradetes de fora.
Un cop entrem al pavelló, veiem que hi ha taules a tot voltant amb coses diferents a cada una. És una espècie de mercat distribuït per taules de fusta. Cada negoci té la seva taula i sobre d’aquesta hi ha posats tots els seus elements i objectes que volen mostrar al públic. Al centre del pavelló hi trobem sis taules amb les entitats de Celrà organitzadores d’aquesta fira amb uns bolígrafs i adhesius fent propaganda del poble. A cada costat d’aquetes parades hi ha sis taules molt llargues buides pensades per la gent que tingui ganes de menjar alguna cosa o descansar ja que hi ha servei de bar i restaurant durant tota la fira.
Començant a caminar cap a la dreta, es situa una parada que mostra menjar per animals, sobretot per gossos. Una estètica, la Natur mei, on a part de fer depilacions també venen productes de maquillatge i cremes per la pell. Al seu costat trobem una merceria, la Marvi, sobre la taula tenien des de mocadors fins a roba interior, fins i tot algun paraigües. A continuació hi havia una exposició de pintura decorativa amb tots els elements que volguessis saber sobre aquest negoci. Per acabar la fila de la paret dreta del pavelló, trobem Tic Tac, una escola de reforç escolar que informava també que a l’estiu farien casals d’anglès.  
Al fons del pavelló hi trobem la barra del bar de Ca l’Àlex, on podies demanar qualsevol cosa per menjar i beure i t’ho feien al moment, i on també podies comprar unes samarretes negres amb el seu logotip amb una frase que deia “productes ibèrics” ja que tota la seva carn i embotits són ibèrics. Al seu costat i per tancar el fons hi ha situada una taula més grossa on s’hi ha unit els tres gremis carnissers del poble.
Continuem pel costat esquerre del pavelló on trobem una altra unió entre la perruqueria Mavett i Pels pèls, una botiga i perruqueria de gossos. Seguit d’aquests veiem una parada de productes naturals, tot relacionat amb la ioga i amb la ment humana. A continuació veiem una taula molt ensucrada que correspon a la Fleca Rovira. Sobre la taula hi tenen des de pa, fins als menjars més dolços que puguin crear. Després trobem Anglo School, una acadèmia d’anglès molt nova, que donava la oportunitat als més petits, de pintar dibuixos i algun altre taller. Tot seguit hi ha la clínica dental ventura, on tenen fulletons i tríptics de propaganda sobre la seva taula. Una altra perruqueria, aquesta vegada la Mira’t on feien pentinats a la gent que venia a veure’ls on els podien mostrar el seu talent. Per acabar el costat, trobem el taller de reparació de vehicles Carolà.
El pavelló té una mena de graderies, on temps enrere la gent es col·locava per animar als seus fills o companys que practicaven algun esport allà. Actualment a Celrà ja hi ha un altre pavelló dedicat a l’esport. Dalt d’aquestes graderies, trobem el Bar Alau, que també feien cuina i bar al moment. A l’altra costat hi trobem la peixateria Núria i una parada de productes naturals per la pell, Salvia. Sota d’aquestes graderies, a peu de pista s’hi pot trobar una floristeria, una altra parada de bicicletes, aquesta vegada és Pedals Bike, i una empresa de material de construcció Enric Ferrer i fill.
Ja per acabar i tornar a arribar fins la porta, que separava la paret de dreta en unes partes aproximadament iguals, trobem un centre clínic i terapèutic. A la vora hi veiem un altre centre, el centre d’estètica Cristina Merayo, on tenien la taula plena de productes de bellesa. Per acabar i abans de tornar a sortir per la mateixa porta per on hem entrat hi ha plantat un decorat on pots fer-te una fotografia. Aquesta empresa aprofita per que t’emportis un record de la fira i, d’aquesta manera fer-se propaganda.
Tot i que el temps no ha estat del tot favorable, el pavelló de les piscines ha tingut moviment durant tot el dia. Per tant, suposem que la fira ha estat exitosa un any més i que tindrem una III fira del comerç de Celrà.





                                                                                         Anna Oliver Costal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada