dimecres, 11 de maig del 2016

Ei,Gent!, l'entitat de lleure amb més anys de Banyoles



Sovint quan es pensa en els joves la imatge que et ve és de poc treballadors, poc responsables, i que tenen moltes ganes de fer gresca. El Pla de l’Estany és una comarca amb un gran teixit associatiu. Dins les diferents entitats trobem que gran part són joves implicats i amb la intenció de treballar per la comarca. L’àmbit on es troba més voluntariat és el lleure.

Hi havia una vegada, un grup de joves que van realitzar el primer curs de monitors del Pla de l'Estany. D’allà, durant el 1991 en va sorgir una petita entitat que la van anomenar Ei, Gent!. Tot cridant als infants i joves de la comarca, van començar a realitzar diferents activitats com seria l’esplai dels dissabtes a la tarda. El seu objectiu era educar a través del lleure. Els anys van anar passant i el nombre de participants va anar augmentant, però el 1993 va sorgir l’Escambell. Una entitat que tenia el mateix objectiu que la
primera, és per això que en algunes ocasions van compartir algunes activitats.
Al llarg de l'aventura han anat passant per diferents locals, sempre que entraven a un, havien de marxar al cap de poc temps. Molts d'aquests locals actualment estan enderrocats.

El primer contacte que molts joves han tingut amb el lleure, ha estat a través d'Ei Gent!. Molts van començar a participar de nens i han acabat sent monitors a diferents entitats. Actualment és una de les associacions de lleure amb més participació de la comarca, compta amb 40 joves implicats amb el mateix objectiu inicial, educar els petits i joves de la comarca a través del lleure. Se situa al centre la ciutat i els projectes que realitzen són l'Esplai d'Hivern i les Colònies d'Estiu. Tot i així dins el projecte d'Hivern hi ha una activitat
estrella que són les colònies familiars, en les quals participen les famílies dels nens que han vingut de l'esplai, encara que en alguna edició també hi han anat els pares i mares de monitors. Normalment es realitza a finals de maig.
Una altra de les innovacions dels últims anys va ser la creació de la primera federació d'entitats de lleure del Pla de l'Estany l'any 2004, junt amb Escambell, Fem Tram i Tabitum. S'anomena Coordinadora de Lleure del Pla de l'Estany.


Aquest curs sembla que tenen algunes sorpreses. Com que fan 25 anys han decidit celebrar-ho d'una bona manera: el 4 juny, s'espera que hi hagi una gran festa dedicada als nens i nenes, les famílies, els monitors i monitores que han anat passant al llarg dels anys i tots aquells que ho vulguin compartir.

Jana Soteras Melguizo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada