dijous, 26 de maig del 2016

Festa per optimistes

Com estava previst, el dissabte 30 d’abril va llevar-ser ben ennuvolat, i semblava que la pluja, amb mala intenció, entraria en acció a l’inici dels actes. De totes maneres ja es notava que el poble, plogués o no, tenia ganes de continuar amb la festa. Els aparadors i balcons lluïen igualment sense l’ajuda de cap raig de sol, preparats pel concurs d’ornamentació. I les parades al Parc de la Sardana ja estaven preparades per rebre als visitants a partir de les 16h.

Font: Ajuntament de Caldes de Malavella
La jornada va obrir-se amb el “Mercat Nocturn Esotèric”. Molts curiosos van acostar-se, sota la protecció d’un paraigües, a les parades de pedres energètiques, ungüents, espelmes, tarots i màgia, que estaven impregnades d’una essència de misteri i un estil feudal. El mal temps va endarrerir una hora la cercavila, tot i això els més petits es van poder distreure amb activitats de màgia, enginys de ciència i joguines que imitaven a les de l’època feudal. Mica en mica la pluja afluixava i la gent es va concentrar al centre del poble a l’espera de la sortida. Mentrestant la xocolatada popular va donar energia als  assistents que sabien que els esperava un vespre mogut. A les sis de la tarda la colla gegantera va començar la cercavila amb tots els protagonistes de la festa, La Malavella, en Sucdebruc, en Maurici i el poble, acompanyats de la música dels “Grallers Escaldats”. L’alcalde Salvador Balliu va fer acte de presència previ a la “Dansa de la Malavella”, i va agrair a “tots aquells optimistes” que malgrat el mal temps havien volgut gaudir d’una de les millors festes del poble. En aquell moment, ja amb el temps a favor, el poble es va animar més que mai per gaudir de la Dansa de la Malavella, on es fa la representació de la llegenda. Música, balls, salts i rialles van omplir la Plaça Mathausen durant gaire bé una hora. Aquest any a més se li ha afegit el ball de l’Hereu Riera, tradició de la festa de Sant Maurici on una vintena de nens salten al ritme del flabiol sobre dos branques en forma de creu. El guanyador serà el nen que amb més resistència aconsegueixi no desfer la creu. La tarda va continuar amb tallers diversos, fins que a les nou va arribar un dels espectacles més esperats per tots, La Rua de Bruixes i Bruixots. Pels carrers corrien nens i nenes per evitar caure en mans dels emissaris de la Malavella, mentre que altres eren presos en les carrosses de les bruixes.  Tot això dirigit per uns dramaturgs que van fer que tots es posessin a la pell dels personatges.  


I per si el poble no en tenia prou i les cames encara responien, la banda The Bazzaga’s va versionar les millor cançons dels Beatles, Queen, The Eagles entre d’altres. Sens dubte la millor manera d’acabar un dissabte molt complert. Això sí, tocava recuperar forces per la darrera jornada. 

Sebastià Bahí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada