dimarts, 10 de maig del 2016

Pals i la cuina de l'arròs

Des de l'any 1993 Pals comença el cicle d'activitats relacionades amb l'arròs amb la campanya gastronòmica Pals i la cuina de l'arròs.

El passat 31 de març va presentar-se al Palau Robert de Barcelona l'edició d'aquest any, i uns dies després, el 2 d'abril, va presentar-se al poble de Pals. Tot i que el temps no va acompanyar gaire, hi va haver moltes persones que van apropar-se a Plaça Catalunya per degustar els tastets d'arròs que oferien els restaurants participants. I és que com cada any, l'activitat principal va ser el menú de l'arròs que fa la majoria de restaurants del poble amb el suport de l'ajuntament. Cada restaurant presenta una proposta on el plat principal és l'arròs de Pals, i durant un mes inclouen aquest menú al seu restaurant.

Preparant els tastets a la presentació de 
Pals i la Cuina de l'arròs.
Foto: Neus Lara

Però aquesta no és l'única activitat que es troba dins aquesta campanya gastronòmica. Durant el mes d'abril s'han organitzat també rutes relacionades amb l'arròs, tastets i cursos de cuina per aprendre com treure el màxim suc a aquest producte. També es troba dins del programa el torneig de golf que ja fa anys que es du a terme per aquestes dates.


Pals i la cuina de l'arròs sol coincidir també amb Setmana Santa, de manera que es tracta d'un mes carregat d'activitats que, tal com es pot apreciar, són majoritàriament destinades al turisme, de manera que s'uneixen els dos motors econòmics del poble. Però tot i estar destinat sobretot al turisme, aquestes activitats no podrien dur-se a terme sense la col·laboració de l'ajuntament i la població de Pals, i sobretot, sense la col·laboració dels restaurants que hi participen.



Neus L.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada