dijous, 26 de maig del 2016

Ens endinsem en la lectura de diaris

Font: Col·legi de Periodistes de Girona
El periodisme va entrar amb força a la Biblioteca Pública Carles Rahola de Girona amb la creació d'un taller de periodisme amb el suport de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona. Aquest taller anomenat "interpretació i creació de notícies" es va iniciar al febrer i va finalitzar a l'abril donant pas a un nou cicle sobre periodisme, els mateixos periodistes que van realitzar el taller ens van convidar a assistir a les sessions que havien programat. Aquest nou període està organitzat per la mateixa biblioteca conjuntament amb el Col·legi de Periodistes de la ciutat i la col·laboració de la Diputació de Girona. Aquest cicle té una periodicitat setmanal que va començar el 13 d'abril i finalitzarà l'1 de juny.

El Col·legi de Periodistes de Girona amb el cicle titulat "Llegir diaris i no morir en l'intent. Claus per a una lectura crítica de la premsa" té l'objectiu de proporcionar eines per realitzar una lectura crítica i profunda dels diaris dels diversos mitjans de comunicació. Les sessions són obertes al públic i independents entre si, però en conjunt ofereixen un coneixement panoràmic del món de la premsa escrita. Els periodistes col·legiats amb una formació molt diversa entre ells són els encarregats de dirigir la sessió i transmetre els seus coneixements respecte a un tema en què estan especialitzats, com per exemple el màrqueting cultural, la ideologia d'un diari...

Per endavant queden dues sessions, però anteriorment s'hi ha tractat temes com: la manipulació de la realitat que va ser analitzat pel periodista Narcís Genís i Reixach; o bé, la submissió de la informació davant de la ideologia per part de Quim Fernández. Unes xerrades carregades de reflexions que ens podem plantejar quan llegim un diari i en aquestes sessions s'ofereixen possibles respostes sobre aquest món tan complex que és el periodisme.

"Llegir diaris i no morir en l'intent" tancarà l’edició pròximament amb dues sessions: dimecres 25 de maig a càrrec de Gemma Busquets que tractarà com s'avaluen les obres dels altres; i finalment, l'1 de juny conclou el cicle amb una xerrada que analitzarà els diversos mitjans digitals que són imprescindibles per estar ben informat a càrrec de Lluís Bruguera. Dues xerrades interessants que ens ensenyaran a veure des d'un punt de vista més crític els diaris i no morir en l'intent.

Miguel Rodríguez Peña

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada