dilluns, 23 de febrer del 2015

Teatre Lliure (Barcelona)

El Teatre Lliure


Fundat al 1976, el Teatre Lliure de Barcelona s’ha convertit en un dels teatres més representatius de les arts escèniques del nostre país. El Lliure té dos centres de representació, dues sales a Montjuïc, i una altra més a Gràcia, espais on es representen diversos espectacles, generalment teatre de text. Amb el públic com a peça fonamental, aquest teatre comparteix sentiments i emocions fins al punt de fer de cada funció una experiència única i irrepetible, fent del teatre un plaer cultural per a tots aquells que són públic habitual del Lliure. Durant els trenta-cinc anys de vida d’aquest teatre fins a l’actualitat, espectadors i actors de diverses generacions han compartit infinites experiències i han après a estimar el teatre com a un art artesà, que han convertit en un servei públic i a l’abast de tothom. Gràcies a això el Lliure ha crescut i s’ha renovat.
El teatre compta amb la “Kompanyia Lliure”, que va sorgir la temporada passada, i que agrupa un conjunt de sis actors i actrius pertanyents per edat, a la generació “perduda”, es a dir, persones molt preparades i alhora amb moltes dificultats per a trobar feina. La creació d’una companyia pròpia, amb uns membres capaços de dirigir-se a totes les generacions d’espectadors, però sobretot a la seva, fa créixer i enriquir teatralment el format del Teatre Lliure.


Aquest mes de Febrer, s’hi estan representant quatre obres teatrals, el plat fort de temporada a Gràcia és “Somni Americà”, on es fusionen la kompanyia Lliure i les Antonietes per interpretar el recorregut dels grans autors dramàtics del segle XX al Nord d’Amèrica, també a Gràcia es representa actualment “Trau”, un treball visual de comèdia que es complementa amb el teatre de titelles. A Montjuïc tenim “El rei Lear”, una obra original de Shakespeare que ha estat tot un èxit i que encara podrem veure fins al vint-i-set d’aquest mes, i per acabar, “Joc de Miralls” que s’ha estrenat fa poc a l’Espai Lliure, una de les deu millors peces del 2009 segons el New York Times, una peça premiada, tendra i divertida.

Què espereu per anar al teatre? A gaudir de la cultura des de la butaca! 

http://www.teatrelliure.com/es 

Aina Arnó Jover

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada