dijous, 26 de febrer del 2015

L'originalitat de l'Horiginal

Des de fa més de deu anys, hi ha un bar –situat a Ciutat Vella- ben especial: L’Horiginal, un local situat al costat del Macba. Vist des de fora sembla un lloc ben comú: compta amb una terrassa des de la qual pots veure la plaça de davant del CCCB –sempre plena d’skaters-, una part de bar i una altra de restaurant. Tanmateix, el que fa especial aquest bar és la sala del fons: la sala d’espectacles. El responsable és en Ferran Garcia, que alhora és també qui l’ha decorada. Cada dimecres a les 20.30h en aquesta sala es fa algun espectacle poètic, ja sigui una lectura de poemes, una presentació d’un llibre o un homenatge.
            Un cop vista la programació, vaig fer la tria dels espectacles que aniria a veure. Vaig basar la meva tria en dues editorials ben diferents i ben semblants alhora: LaBreu Edidions i Terrícola. La primera fa molts anys que funciona i porta una pila de llibres publicats, mentre que la segona fa ben poc que funciona però trepitja fort. Així doncs, són dues editorials ben importants en el panorama actual.
El primer acte escollit ve de la mà de LaBreu i serà el d’en Francesc Garriga, que ens va deixar fa ben poc. En aquest acte se li farà un homenatge alhora que es presentarà el seu darrer llibre, Swing. Aquesta presentació serà el dia 5 de març. Havia de ser uns mesos més tard, però amb els últims esdeveniments, els seus editors van creure oportú avançar-la. Garriga, poc abans de morir, va dir que no tenia res més a dir, i que per tant aquest seria el seu últim llibre. L’any passat Adia Edicions va publicar una antologia de tots els seus llibres (Demà no és mai (2014). Per tant, el dia 5 estaran disponibles a l’Horiginal tots dos llibres.
            Seguint amb LaBreu, el dia 15 d’abril assistiré a l’última tongada d’Alabatres formada per: Anna Gual, Ramón Boixeda i Marc Masdeu. El primer serà Símbol 47, un llibre on és present la maduresa de la seva autora Anna Gual, la qual ja compta amb quatre llibres. En la presentació l’acompanyarà Jordi Lambies.  El segon serà El sedàs un llibre de poesia que barreja la prosa i el diàleg. Amb un epíleg de Jordi Florit, el qual li farà de padrí a la seva presentació.  L’útim llibre que es presentarà aquesta vesprada serà Les morts d’Octavià de Marc Masdeu, que estarà acompayat per Pere Ejarque, qui parlarà del llibre i comentarà algun dels poemes.
            L’ultim acte vindrà de la mà de Terrícola el dimecres 22 i comptarà amb una gran varietat de poesia. Aquesta vesprada serà molt interessant, ja que en comptes d’una es presentaràn dues col·leccions: la primera serà Llibres de l’Afrau i la segona Fora d’Òrbita. Es començarà per Fora d’Òrbita, una col·lecció que encetarà Enric Cassases amb el llibre De la nota de preu del sopar del mosso i estarà acompanyat pel Pau Vadell i Jaume C.Pons Alorda. Després es continuarà l’acte amb els Llibres de l’Afrau, començant  per Veces de Mireia Vidal-Conte, acompanyada per Lluís Calvo i Marc Romera i continuaran amb Nuclear de Ricard Mirabete, introduït per Josep Maria Bach i Maria Antònia Massanet. 



Carlota Fuertes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada