dissabte, 3 de maig de 2014

EL CÒMIC AUTOBIOGRÀFIC , TAMBÉ PROTAGONISTA DEL 32 SALÓ INTERNACIONAL DEL CÒMIC DE BARCELONAEl còmic autobiogràfic nacional tindrà aquest any un protagonisme especial en el 32 Saló Internacional del Còmic de Barcelona. L'exposició Vinyetes Autobiográfiques reunirà material original de més d'una vintena d'artistes amb la finalitat de posar de manifest una realitat: que la historieta autobiogràfica és ja avui dia quelcom més que una tendència en el món del còmic .

La mostra inclou una selecció d'originals que revisa les vinyetes autobiogràfiques dels autors autòctons des dels seus inicis fins al moment actual. D'alguna manera, són historietes que reflecteixen moment vitals dels seus creadors però també de les seves respectives generacions, tant a nivell social com cultural i històric.

En concret, Vinyetes autobiogràfiques recull algunes pàgines dels primers autors espanyols que van utilitzar la seva pròpia vida com a reflexió del seu entorn, en la dècada dels 70, com és el cas d'Enric Sió, Luis García i Carlos Giménez. Però també inclou originals dels que van conrear el còmic autobiogràfic en els 80 i els 90, entre ells Joan Mundet i Ramon Boldú.

Finalment, l'exposició mostra material d'aquells que es dediquen avui, en ple segle XXI, a explicar el seu dia a dia amb vinyetes, com és el cas de Rubén del Rincón, Sandra Uve, Moderna de Poble, Óscar Sarramia, Isabel Franc i susanna Martín o Ramón Rodríguez i Cristina Bueno, a més de Miguel Gallardo, Àngel de la Calle, Antonio Altarriba i Kim, Nacho Casanova, Cristina Durán i Miguel Ángel Giner, Bié, Gabi Beltrán i Tomeu Seguí o Miguel Fuster´


.

Ferran Ballesta


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada