dilluns, 19 de maig de 2014

TEMPS de FLORSAquest últim ha sigut un cap de setmana intens, deixem enrere una setmana en què l’ocupació hotelera de Girona ha estat voltant el “no hi ha entrades”, fins a la bandera. Uns dies de caos al Barri Bell, sí, Bell perquè és que em nego en rotund a aplicar-li la lletra que no li dona el valor que es mereix, se’m fa més adient avui canviar-li el nom després de veure’l vestit de colors i sons, de balls i melodies, de nit i de dia. Veure cada matí com els seus carrers s’han anat emplenant de gent que venia només a gaudir-los, a prémer fotos en record d’aquest moment, d’aquesta setmana que tant de temps i treball ocupa en els responsables de fer-la possible.
Dissabte vam poder assistir a una quantitat enorme d’actes culturals dels que m’agradaria ressaltar-ne alguns: Una setmana de tal ressò no podia quedar absenta d’un taller com el que es fe al Espai Marfà, un taller de Manipulació d’equips de so i de llum de petit format, a les 10 del matí on es qualsevol va poder aprendre les nocions més bàsiques i imprescindibles. Al Centre Cultural La Mercè al llarg de tot el dia vam poder assistir al XIV Cicle d’Escoles de la Música, organitzat per l’Organisme Autònom d’Educació Musical de Girona. On hi ha música moltes vegades hi ha copes, tot i què, si hi ha nens, millor sense alcohol. Això segueix a partir de les 12:30h a la Plaça dels Alemanys a càrrec de Fever-Tree, un petit taller de cocteleria amb i sense alcohol, per a tots els públics on també hi ha lloc per al riure. Un humor que ve de la mà del Cinema Trauffaut on, a les 12:30h vam poder assistir a la presentació d’una nova web-sèrie de gènere humorístic “N-II”, només dic que aquest projecte té molt bona pinta. Però si parlem de cultura a les 13h a la Casa de Cultura de Girona hi va haver una visita guiada a l’exposició de Francesc Vayrada, “de l’Impressionisme al Noucentisme a Catalunya”. Tornem al segle XXI, on de 18h a 20h vam poder participar en una xerrada-col·loqui sobre les relacions patern-filials a la Casa Cultura a càrrec de la Federació d’Associacions de mares i pares d’alumnes de Catalunya. I per acabar el dissabte l’objectiu no és altre que gaudir per tant, vam assistir al concert a la Sala Tourmix/Platea, a les 23:30h. Els The Free Fall Band són un grup de joves que fan pop-rock atemporal, posats en primera línia del pop nacional després del Primavera Sound i ara a punt de presentar el seu segon treball, produït per Darren Hayman.
Avui diumenge la cosa no l’hem allargat gaire. A les 9 del matí des de la Plaça Assumpció sortia la XXIII Marxa Popular St. Narcís organitzat per la mateixa associació de veïns i amb col·laboració amb el Centre Cívic St. Narcís. 5’5 km de marxa, una marxa que no s’acaba, sinó que continuà a la Plaça St. Feliu amb una diada castellera amb motiu del Temps de Flors, a partir de les 12h. Les colles assistents han sigut: Castellers de Sabadell, Xics de Granollers i Marrecs de Salt. Després de tot l’esgotament d’energia fet i veure fer, ha anat molt bé emplenar panxa amb l’Arrossada Popular al Parc Vistalegre, feia falta reserva prèvia tot i que no era El Celler de Can Roca, el preu era un xic més econòmic, 15 euros. Amb l’ajuda del Local Social-Passatge Picapedrers 1, l’ha organitzat l’Associació de veïns de Vista Alegre-Carme. La fatiga ha passat factura després del dinar, però molts dels assistents han continuat al Centre Cívic St. Narcís, on hi havia un ball organitzat per l’Esplai de la gent gran de St. Narcís, entrada gratuïta per als socis, no socis, 5 euros.
Ara hem d’esperar 356 dies més per a veure aquesta imatge de sota, però canviada sorprenentment.


Cristian López Romero

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada