dimecres, 14 de maig del 2014

TEMPS de FLORS



Des de ben d’hora al dematí el Sol ens va delectar amb la seva presència, un presagi del que ens espera avui a la ciutat de Girona. El Temps de Flors està en el bell mig del seu equador i per a honrar aquest dia, els carrers de la ciutat ens tenen preparats un dia intens.

De bon matí, a les 10h i fins les 20h, obre les seves portes el Centre Cívic Onyar per acollir el 20è Concurs de Flors i coques del Sector Est i la seva respectiva exposició. Organitzat per l’Associació de Dones Rigoberta Menchu i el mateix Centre Cívic Onyar. A les 17h a la Plaça Bell-lloc podrem assistir a un esbart dansaire de l’Esplai de la Gent Gran de Sant Narcís. A les 19h, un dels plats forts de la jornada, a Plaça Independència, ‘Tutti Veus’ un grup de música a cappella que es desmarca de l’etiquetatge coral o grup de gospel, ells prefereixen explicar el que fan com una passió per la música, ritme, energia, ànimes i melodies en moviment. Les seves més de 50 veus no pretenen res més que enviar el missatge que la música és indispensable.

Al mateix moment, seguim amb la diària dosis de pati de la Diputació de Girona, on podrem escoltar Música de Cambra. A les 19h també comença al Centre Cívic Santa Eugènia una ‘Nit literària’ amb una inauguració de les diferents exposicions florals de les entitats i alumnes del centre: Can Ninetes es vesteix de colors, a les 20h hi ha programada una xerrada a càrrec de Miquel de Kentia anomenada ‘El llenguatge de les Flors’ i, per acabar, a les 21h comença una visita guiada nocturna per tot Girona. A les 20.15h al Centre Cívic Ter i organitzat per grups de Dones de l’Esquerra del Ter hi ha una exposició floral anomenada: ‘Converses de Dones al Voltant d’una Tassa’ i que romandrà fins a les acaballes del Temps de Flors.

I per finalitzar, crec molt convenient esmentar una activitat diferent. El costat negatiu és que hi ha un preu, 18 euros. I què cal inscripció prèvia. El Túnel del Bellmirall i Tramoia Produccions Culturals organitzen un Tast literari de Vins i Flors: ‘Tast per Vi-Bliòfils’ una activitat literària i gastronòmica per a aquells que saben gaudir dels petits detalls de la vida, com una bona lectura i una bona copa de vi, aprofitant l’ocasió per a fer-ho amb una relació directa als aromes florals. A càrrec de Màrius Fuertes (enòleg) i Clara Saperas (gestora cultural) es degustaran 5 vins diferents.

Cristian López Romero

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada