dijous, 3 d’abril del 2014

Avui a la Sala Montsalvatge, a través del festival Strenes, Miquel del Roig enregistrarà en directe el seu nou disc a les 21:00h. 

Un dels cantautors més importants del moment, Miquel del Roig no és un cantautor intel·lectual de paraules rebuscades i místics missatges. És un home senzill que va nèixer i viu a l’Ametlla de Mar (el Baix Ebre) dedicat a la feina de mestre d’escola (actualment jubilat) i a la seva afició a la mar. La seva història és ven curiosa: comença als 17 anys a aprendre una mica de música i a tocar el baix en un grup local fent música pop. Als 19 anys va formar un grup, “Los Craneos”, on tocava la guitarra i ja cantava.

Després de cantar i tocar a les misses de la mili, se'n va anar a Sant Antoni d'Eivissa sense un duro i de seguida va trobar feina en un trio de guitarres. Al cap de tres temporades, va decidir tornar al seu poble i tocar durant els estius als hotels de Salou, pubs, càmpings...fins que l’amic Agustí del bar La Planassa de Palamós, el va cridar per tocar-hi l’any 2002. A partir d'aquest moment decideix tocar sempre sol i fer més música del país, actuant pel nord de Catalunya. La seva popularitat va anar creixent, curiosament entre el públic més jove, fins a consolidar-se com una de les apostes segures de qualsevol festa major. 



Gràcies al boca-orella,  en Miquel del Roig aconsegueix fer cap a un centenar de concerts cada any, un fenomen poc usual dins el panorama musical català actual. La seva preocupació per la polèmica de la societat actual i per l’herència que deixarem a les generacions futures es reflecteix a la seva música i a les seves lletres, naturals i espontànies.

Auditori de Girona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada