dissabte, 21 de març del 2015


DIA DE LA DONA


El dia 8 de març es commemora el Dia Internacional de la Dona. Podria semblar que amb el temps que es porta reclamant el dret de les dones, la igualtat d’oportunitats entre els gèneres, a dia d’avui hauria de ser una jornada de celebració i no de reivindicació, però res més lluny de la realitat.
Sembla que hi ha hagut una relaxació, que utilitzant un llenguatge més correcte – no tant masclista -, i utilitzant les quotes d’equitat ja s’aniria solucionant tot. Però s’ha pogut comprovar que en el jovent, potser són més sincers que els grans, es tornen a donar mostres de masclisme, tot i haver tingut una educació en principi d’igualtat de gènere.
Un altre tema molt actual, sense deixar de banda les morts per violència de gènere i la diferència de sou pel mateix treball entre d’altres, és la constatació de la hipersexualització de les nenes, de ben petites se les tracta com si ja fossin noies, ara fins i tot, s’han obert uns establiments d’oci infantil on les nenes celebren les festes d’aniversaris vestides de princeses, desfilant... i un servei d’spa, on se les pentina, se les maquilla i se’ls hi fa la manicura, és a dir, un culte al cos, i això se’ns dubte pot tenir implicació com veuran els patrons de gènere quan siguin adultes.

Aquest any pel dia de la Dona, la Generalitat de Catalunya junt amb altres entitats, han creat la campanya “Tu mous fitxa. Catalunya per l’equitat de gènere”. Es vol que cada un reflexioni i revisi el concepte d’equitat de gènere, ja sigui en l’àmbit professional, com en les relacions familiars i personals, i això ens porti que tots movem fitxa i podem canviar la societat on el valor de la igualtat d’oportunitats sigui una realitat.

A Sant Feliu de Guíxols, des de l’ajuntament i a través del SIAD (Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones) s’ha volgut tractar el tema de la dona dins el món de l’esport.  S’han creat tallers de Dansa del ventre, Sessió de zumba, Zumba + power combat al carrer, Classe de consciència corporal per a dones grans, Tai-txi i l’Hora del conte. Els alumnes de les escoles de la població també hi participen, han dut a terme un treball amb el títol “Jo jugo, tu jugues, ella juga...Tothom juga”  i el resultat es podrà observar en una exposició col·lectiva que es durà a terme durant tot el mes de març a la Biblioteca de la ciutat.

  

Laia Vázquez Berloso


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada