dilluns, 16 de març del 2015

Teatre Lliure (Barcelona)

El Lliure, programació de Març


Aquest mes de Març, al Teatre Lliure de Barcelona hi podreu trobar disponibles les entrades per a tres espectacles ben diferents i únics, d’una qualitat i profunditat indiscutibles, i amb uns actors i actrius de primera. Seguidament m’atreviré a fer-vos una breu introducció de cadascuna, en primer lloc parlem de “Joc de Miralls” que va ser estrenada fa unes setmanes a l’Espai Lliure, concretament l’11 de Febrer, i fins el 22 de Març, una de les deu millors peces del 2009 segons el New York Times, amb Isabel Rocatti i Jordi Martínez com a actors més coneguts, en aquest cas per diverses sèries de TV3, com vaig definir a la crònica anterior, una peça premiada, tendra i divertida. L’argument resumeix les angoixes de cinc persones que es troben desorientades a la seva vida i per trobar-hi sentit s’apunten a unes classes de teatre en un centre cívic, el què canviarà en aquests personatges en sis setmanes fent teatre és tot un misteri per aquells que encara no teniu un seient reservat!


El lliure també ens ofereix “El testamento de María” a Montjuïc, del 5 al 22 de Març, amb Blanca Portillo com a única actriu d’aquesta representació que emmarca la vida de Jesús de Nazaret explicada des del punt de vista de la que va ser la seva mare, María. Un evangeli pagà, inventat, que relata la figura de María com una camperola pobre a qui li han robat el seu únic fill per un motiu religiós que ella desconeix i no entén. Un monòleg fantàstic que reflexa una María turmentada per l’odi que s’ha aixecat contra el seu fill, vigilada pels apòstols d’aquest i sent conscient de la presència d’un traïdor i mentider, per això, ella ens vol explicar el que va passar realment.

I per últim, però no menys important, tindrem properament a Gràcia “Manca solo la Domenica” de l’11 al 15 de Març. Una representació en italià i sobre titulada en català. L’actriu italiana Licia Maglietta i un acordionista rus s’uneixen per a tirar endavant aquesta obra d’origen Sicilià, basada en la història d’una dona no massa bonica, tot indica que es quedarà soltera i pren la decisió de casar-se amb un ebenista repugnant, cosa que la fa sentir com si no tingués identitat pròpia, per tant decideix crear-se’n no una, sinó sis, vídua de sis homes, amb sis vides diferents, només n’hi falta una... la de Diumenge. Quina serà la setena? Al Lliure podreu descobrir-ho!

http://www.teatrelliure.com/es

Aina Arnó Jover

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada