dimecres, 25 de març del 2015

"SOVINT ELS PREJUDICIS NO DEIXEN VEURE LES BONIQUES REALITATS QUE ENS ENVOLTEN"


Desirée Oñate Ortega | 25/03/2015

            A parer meu, la majoria de vegades les persones tenen una visió de la cultura hip-hop que en general no es correspon amb la d’una persona que participa d’ aquest món. Com diu un dels MC (compositor i cantant) més representatius

d’aquesta cultura, “pero es frecuente, viene un agente y confunde un artista hip-hop con un delincuente”.  És per això que he decidit fer el seguiment de l’associació Brainstorming, que és la representant de la cultura underground d’ una  ciutat que dóna suport a la cultura com Girona, i que plasma valors socials que cap adult relacionaria amb el el hip-hop.
            Brainstorming neix precisament d’un grup d’amics en contacte amb aquesta cultura que consideren que la concepció que es té d’aquesta realitat està molt infravalorada. 

“El hip hop sembla fet per passar l’estona, per passar-ho bé, però en realitat  va molt més enllà d’aquesta imatge construïda. És el moment de responsabilitzar-se de tot el poder que això comporta. Com es pot ajudar a la comunitat? Què passa si la generació del Hip Hop comença a fer coses serioses i comença a organitzar-se? Seria sorprenent i molt poderós“.
Dj Kool HERC

            Guiats per aquesta definició de hip-hop, que molts dels que són dins d’aquest món defensen, l’Urban, la Laia, l’Ànnia, en Fu i en Gaspi, decideixen crear una associació de cultura underground per tal de dur a terme projectes solidaris i compromesos amb la societat. D’aquesta manera decideixen organitzar activitats en grup i projectes solidaris amb diferents temàtiques, relacionant sempre el hip-hop amb la participació, la cultura i, sobretot, amb els valors positius, importants i urgents. Així doncs, aquest grup d’amics es proposa utilitzar aquesta cultura com una eina de transformació social. A partir d’aquí es proposen objectius com evitar la fragmentació i l’exclusió dels joves, lluitar contra el racisme i la xenofòbia, afavorir la convivència i la cohesió social a través de l’expressió cultural, esdevenir un recurs d’oci dels i pels joves on es potencïi el diàleg. 

Aquí en podreu trobar informació:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada