dijous, 19 de març del 2015

FESTIVAL ELMINI 2015

Festival de música de butxaca de la Garrotxa. Elmini, el festival més gran del món



Del 19 al 28 de març, 5è festival de música de butxaca d'Olot.

Entre el 19 al 28 de març, Elmini tornarà a portar la música a Olot repetint la fòrmula que combina activitats de carrer, concerts de petit format, activitats familiars i els concerts d'estar per casa, un format estrenat l'any passat que va tenir molt d'èxit. El passat divendres 6 de març es va fer una festa de presentació del cartell 2015 a la sala Almo2bar de Barcelona.




Elmini vol oferir concerts d'artistes que habitualment es presenten acompanyats del seu grup de músics i que no solen actuar en solitari. Això fa d'Elmini un festival únic a Catalunya. Degut al format petit i íntim dels concerts és necessari disposar de diferents espais de mida mitjana i petita. Per sort, la ciutat d'Olot compta amb molts de llocs que compleixen aquests requisits. En un moment de crisi com l'actual, Elmini és un festival molt sostenible, ja que, sobretot, a nivell logístic s'utilitzen infraestructures que ja existeixen.
     Els concerts d'estar per casa es portaran a terme durant la tarda-vespre del 21 de març en menjadors de pisos del centre d'Olot. Cada hora hi haurà dos artistes, que es trobaran a dos espais diferents de la ciutat actuant. Els horaris seran de 18:00h a 19:00h; de les 19:30 a 20:30 i de les 21:00 a les 22:00 (40 minuts d'actuació aproximadament). L'aforament estarà limitat a l'espai i les condicions del propietari, i el preu simbòlic de l'entrada serà de 2 euros per concert. En aquest cas no hi ha entrades anticipades degut a l'aforament limitat. 
     Amb motiu del cinquè aniversari, un dels caps de cartell del festival serà Adrià Puntí, que actuarà el 28 de març al Teatre Principal. A més a més, aquest any es rendeix un merescut homenatge a un dels grups que ha estat més significatiu a la comarca de la Garrotxa: els garrotxins Xucu-pà.


Teresa Palomeras

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada