dijous, 26 de març del 2015

EL RACÓ DEL NADÓ

Hora del conte a la Biblioteca Carles Rahola


Avui a les sis de la tarda a la Biblioteca Carles Rahola de Girona tocava escoltar l’hora del conte. Però quinze minuts abans s’ha estrenat el racó dels nadons.  Aquest és un espai on les mares s’apleguen amb els seus nadons, s’asseuen i a continuació comencen a cantar cançons de bressol per als seus fills. Avui han cantat la cançó de Sol Solet, la cançó de l’Esquirol, la de la Margarideta, la Lluna i la Pruna i també Cargol treu banya. Aquestes cinc cançons eren cantades molt suaument, amb una veu fluixeta, tendra i sobretot molt dolça. L’estona dels nadons és molt positiva ja que mentre les mares comparteixen un ratet de tranquil·litat i de pau, els més menuts es queden adormits. Així doncs, quan s’acaba aquesta activitat sona el carilló i comença el conte. Però abans sempre es diu la dita del dia. La d’avui ha estat un embarbussament i diu així: Duc com puc un ruc a un duc rus mut. La Pepa, també fa sempre un recordatori perquè els nens i nenes prenguin consciència. Avui ha explicat que quan s’acaba de llegir un conte no el podem deixar pel terra o a sobre la taula, sinó que l’hem de deixar en el carro blanc. També pels pares ha explicat que els cotxets es deixen a fora la sala i ens descalcem dins l’àrea de petits lectors. Quan sortim de la biblioteca s’ha de fer sempre amb silenci.
El conte d’avui ha estat en Janot de les calces pudents i la gran aventura. En Janot era un nen que es va endinsar dins d’un bosc per trobar una torre molt i molt alta on hi havia una porta de fusta, la qual mai ningú havia pogut obrir. Ell entra a la torre i quan és a dalt de tot  d’una escala llarga i de cargol tira la porta de fusta a terra amb un cop d’espasa. A dins es troba amb la sorpresa d’una bruixa que té segrestada a una princesa, la qual avui és el seu aniversari. En Janot tot decidit lluita amb la bruixa i finalment la guanya. Llavors ell porta a la princesa amb la seva família i tots junts celebren l’aniversari.

Just després del conte, també s’ha dit una endevinalla. Aquesta està apuntada durant tota la setmana a la gran pissarra de la sala. Els nens i nenes els hi ha tocat endevinar la següent endevinalla: Té el cap com una basseta, té cua i no la remena. Per qui encara no ho sàpiga, aquesta és la cullera.


Tània Serra Solé

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada