divendres, 8 d’abril del 2016

Gimnàstica Conscient. Entendre el nostre cos.



Entrar a la facultat de ciències sempre és estrany. La sensació per a algú de lletres com jo és que et trobes en un territori desconegut, complicat, hostil. Comences a llegir els diferents graus i les matèries que els composen i te’n veus incapaç, per molts cops que t’ho expliquessin. El bar, això sí, no canvia del de la Facultat de Lletres, sempre ple. Suposo que les molècules de la diversió no entenen de lletres o elements químics. Em disposo a veure la última conferència que forma part de la 7a Setmana de l’Esport Saludable de la UdG #SESUdG16 per veure la presentació del llibre “Gimnasia Consciente. Suavidad,Fuerza, Contacto” d' Enric Marés i espero una explicació teòrica d’exercicis posturals però no serà així.
Per començar, Marés ens explica que l’activitat física comença des que naixem  i comencem a moure les mans, el cap i la musculatura del nostre cos. Entre els vint i els trenta, la força dels músculs ja es comença a perdre progressivament de manera que hem de realitzar exercicis per tonificar el nostre cos. Enric Marés va fer INEF i comenta que fa uns anys estaven tot el dia fent exercicis al gimnàs i  es va qüestionar si aquesta era la millor manera d’aconseguir estar bé físicament. Per això va voler crear una sèrie d’exercicis per a totes les edats i que no fessin mal a ningú. Perquè els mals del nostre cos, a vegades provocats per la mala execució d’activitats físiques, volen dir “que el cos ens està xivant que estem fent alguna cosa malament”.


Però més enllà de postures o exercicis el que em va cridar l’atenció va ser escoltar que “una gran part dels dolors i malalties que patim i patirem provenen de la ignorància de no saber “qui sóc jo””. És a dir, que no ens coneixem prou a nosaltres mateixos i el nostre cos, no parem a pensar amb deteniment què és el que realment sentim amb cada acció que fem, cada contacte, respiració, en definitiva, no sabem com vivim. Hem de ser conscients de tot el que sent el nostre cos i intentar entendre què sentim amb les interaccions i els moviments que fem. Segons l’Enric Marés “ningú pot generar un canvi a la seva vida sinó és de manera conscient. D’altra manera, tot és programat. Cada moment és únic i demana que hi estem presents, que no interposem idees establertes sinó que mirem des de l’òptica de qui no sap res”.
La Setmana de l’Esport Saludable ja arriba a la seva fi i he pogut gaudir de conferències molt interessants i hem vist que hi ha hagut activitats per a tots els gustos així que esperem que hagi estat un èxit i que l’any que ve hi puguem tornar més sans i amb més ganes!

Aquí us deixo la pàgina web de l'Enric Marés per si en voleu saber més coses: http://www.enricmares.es/es/inicio/ 

Pau Villafañe Duran

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada