dijous, 7 d’abril del 2016

UN VIATGE ALS NOSTRES ORÍGENS

Tossa acollirà durant tres dies la I Fira dedicada als Indians


Els dies 15, 16 i 17 d’Abril a la Vila de Tossa de Mar us convidem a viatjar amb el temps, fins als orígens de la Costa Brava. La fira és un gran museu al carrer,  tres dies de festa i tradició, d’un evocador viatge al passat i d’una reivindicació de les nostres arrels amb l'objectiu d'aprofundir en la història de tots aquells emigrants que al llarg del segle XIX van provar fortuna a Cuba creuant l'oceà.

Els indians tossencs compten entre els mes antics amb obres significatives com l’antic Hospital de Sant Miquel (1773), l’església de Sant Vicenç (1775-76) o algunes cases de l’eixample indià conegut com a la Vila Nova, desenvolupada fora muralla, a partir del barri de Sa Roqueta.

La I Fira d’Indians a la Vila és disposarà a diferents indrets del Passeig del Mar i del Passeig Cinto Verdaguer. El programa d'actes és molt complet i inclou activitats pensades per a tots els públics: visites guiades al patrimoni indià de Tossa, presentació de llibre i projecció de pel·lícula, tallers d'oficis, tastos de productes d'ultramar, cantades d'havaneres entre altres.


1459501204Cartell I Fira Indians Tossa.jpgFer unes jornades d’estudi sobre les relacions de Catalunya i Amèrica, és una bona oportunitat per descobrir els aliments portats d’allà i les receptes que avui ja formen part de la nostra cuina. Els restaurants oferiran menús indians de diferents preus per totes les economies i hi haurà xerrades gastronòmiques.


Pel poble, fer una fira d’aquestes característiques és tot un repte i a l’hora ganes de recuperar part del seu passat i motivar-se a participar en aquests tipus d’iniciatives.  A partir de la fira, l’Ajuntament pretén buscar un nou producte que ens ajudi a desestacionalizar la temporada turística a la Vila de Tossa de Mar.


El hashtag triat és #indiansatossa, etiqueta’ns i així  podrem veure a les xarxes socials les instantànies al moment durant aquests tres dies.
Amb l’esperit participatiu i la vocació de tots els vilatans que han posat en aquest projecte si vols passar un cap de setmana diferent i divertit, ho aconseguiràs.

A més informació podeu trobar l'enllaç de la programació amb els menús dels restaurants i altres curiositats aquí : https://issuu.com/loli-popnroll/docs/fira_indians_2016


Vina i coneix la nostra cultura, t’esperem!



Patricia Díaz González

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada