dilluns, 4 d’abril del 2016

VIDA


                                                  VIDA

 
Idea. Una paraula amb tres síl·labes. Una paraula plana. Una paraula curta. Un significat gran. Les idees es basen en els nostres pensaments i els nostres coneixements. Una idea no val res si no es duu a terme. I aquí apareixen els invents. A vegades bons, d´altres no tant i d´altres accidentats; però tot i això són invents. La innovació raja de l´aixeta que l´acompanya. I la cooperació fa que les idees esdevinguin somnis reals.

Una descripció una mica peculiar, però molt adequada a les circumstàncies. CaixaForum de Girona presenta una exposició basada en les idees i en les seves conseqüències: Invents: idees que canvien vides. Exposició que es pot visitar del 9 de febrer al 29 de maig.

Quan vaig arribar-hi vaig pensar que seria una bogeria. Com pot ser que amb un invent canviïs vides? Una mica estrambòtic tot això. Doncs no. Vaig començar a observar les sales, em van impressionar totes perquè estaven plenes d´invents, de pissarres perquè poguessis posar les teves idees per contribuir a fer un món millor. Tot verd, invents de tot tipus, per ajudar a fer les tasques més dures del camp, per ajudar que la gent amb alguna discapacitat a causa de les guerres,... Invents que realment fan més fàcil  el teu dia a dia dins una societat nociva i mal estructurada. 

Bidons que fan d´ordinador, bicicletes amb seients còmodes per treballar mentre fas esport i no et canses tant. Aquests bidons tallats, units i amb una mica d´electricitat i informàtica
fan que els habitants dels països subdesenvolupats puguin accedir a Internet, i bàsicament a pàgines d´informació sobre la sanitat, el món laboral,... És una manera de portar la globalització als països més desfavorits; d´aquesta manera se´ls facilita una autonomia i un coneixement superior.  Les bicicletes són estàtiques i serveixen per complir diverses necessitats, o més ben dit, per facilitar la feina del camp, de l´aigua,... Només pedalejant pots netejar l´aigua, moldre cafè,... Una eina imprescindible dins l´economia global. 

Aquests dos elements, igual que tots els altres que es troben a la sala, són bastant econòmics i són accessibles a la gran majoria de la població. Amb elements bàsics i una mica d´ajuda per part d´estudiants de tot el món s´ha creat una innovació a nivell mundial. Un pas per crear un nou món, gràcies a les idees. Sembla poc creïble, però és així. Gràcies a estudiants d´EUA (entre d´altres) i diverses fundacions s´ha aconseguit fer un pas endavant per a la solidaritat i la cooperació. Diguem sí a les idees i diguem no a la pobresa! Una idea pot salvar vides, i tu, què hi faràs referent a això?


 



Fotografia d´una bicicleta estàtica a la exposició de Girona, feta per Cristina Clopés




Cristina Clopés Sànchez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada