dissabte, 9 d’abril del 2016

Lovetitzats

Hi ha qui a hora i poc de l’inici del concert inaugural del festival Strenes ja estava acomodat al pont de pedra esperant impacient el seu inici. A mesura que avançaven els minuts, els preparatius dalt l’escenari, situat a la teulada de l’oficina de Turisme de la ciutat de Girona, s’anaven enllestint, a mà dels tècnics de l’organització. Es feia al mateix ritme que els fanàtics del revolucionari grup Love of Lesbian i algun curiós s’anaven sumant entre el Pont de Pedra i el començament de la Rambla. Quinze minuts abans, l’aglomeració de gent començava a ser considerable. Un contundent: ‘’Bona tarda, Girona!’’ va donar inici al Festival Strenes 2016. L’organització va anunciar dues sorpreses dins el concert inaugural: Tomàs Molina com a convidat especial, el meteoròleg el qual en una emissió especial sobre "El Temps" a Tv3,  va afirmar que ‘’Halley s'avançarà 45 anys a la data prevista pel seu pas per la Terra i passarà per Girona el proper dissabte 2 d'abril a dos quarts de set de la tarda i detalla que el millor indret per veure'l serà el Pont de Pedra.’’ Per tant, no tan sols va donar una pista crucial sobre qui seria l’artista inaugural de Strenes 2016 sinó que, a més, posteriorment va fer acte de presència al mateix concert. Va transmetre unes paraules tranquil·litzadores al públic respecte al tema que ell domina; d’un núvol gran i negre que amenaçava en deixar anar xàfec, Tomàs Molina va confirmar que no era perillós. Ningú s’havia d’espantar perquè el concert funcionaria segons estava previst. L’altra notícia va ser la confirmació del grup Love of Lesbian com a precursor del Festival, com ja s’esperava. Donant peu a les notes inicials  de la primera cançó, Love of Lesbian va començar l’actuació. Gent de totes les edats es va mobilitzar fins al peu de l’edifici mirant amunt, amb ganes de més. 




Tot i la bona proposta d’inaugurar el Festival en aquest punt màgic de la ciutat, lloc on es pot gaudir de l’emblemàtic paisatge gironí, la qualitat sonora no es trobava a l’alçada esperada. Era clarament deficient en algunes zones, de manera que qui es trobava a prop d’un altaveu dels que estaven col·locats als costats de la zona habilitada com a peatonal no podia entendre la lletra de les cançons. Malgrat aquest petit obstacle, la ciutat ballava al so de Love of Lesbian. El ritme de la música es va proclamar banda sonora de Girona durant una hora. El grup barceloní va presentar el seu nou àlbum titulat El poeta Halley. Van engrescar el públic i van compartir unes lletres d’allò més significatives amb missatges com: ‘’Porque el amor, como el arte es una droga aparte que tomas sin saber que te dan’’. Una hora d’esdeveniment va deixar al públic impacient per poder assistir a la resta de concerts, o com a mínim a bona part d’ells durant les pròximes setmanes d’abril. Per tant, amb la mel als llavis i un cop finalitzada l’actuació, els assistents van anar dispersant-se i la ciutat va tornar a la seva tranquil·litat habitual. 



Entre comentaris i intercanvis d’opinió sobre els Love of Lesbian, es barrejaven nervis i emocions del que seria el següent esdeveniment important del dia: el clàssic Barça- Real Madrid. Tothom cap a casa a preparar la TV o al bar de baix mateix. Moment de submergir-se en un ambient totalment diferent al viscut tan sols unes hores abans.
Ara toca esperar, i veure què ens deparen les següents actuacions!

Clara Coll Casals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada