dilluns, 4 d’abril del 2016

La UdG té ganes d'esport



L’esport sempre ha estat un mitjà de cohesió de la societat i l’eina principal per posar en funcionament el nostre cos, així doncs, hem d'utilitzar l'activitat física perquè la societat actual fugi del sedentarisme en que està immersa. Amb el percentatge d’obesitat infantil en augment, la gent i especialment els joves, han d’intentar gestionar de manera més equilibrada el temps que passen davant una pantalla respecte el que fan exercici. Amb aquest objectiu arrenca la 7ª setmana de l’esport saludable a la UdG, que comença avui dilluns dia 4 i acaba el dia 8, amb una llista important d’activitats perquè tots els universitaris, i els que no ho són també, coneguin diferents esports i amb la voluntat de fomentar la pràctica de l’exercici físic, sempre beneficiós per la salut. Però aquesta setmana no  hi haurà només activitats esportives, també podem anar a escoltar conferències o veure documentals, és a dir, que l’esport no només es practica sinó que també cal saber i conèixer els seus aspectes teòrics i les experiències de persones que hagin fet coses diferents.
Així doncs la setmana de l’esport saludable de la UdG ofereix un ampli ventall d’activitats esportives, unes de més populars com el volei, una caminada popular, una cursa, zumba, bàsquet, o BTT però també d’altres que són poc conegudes entre la majoria de la gent com el Dragon Boat, el SpikeBall, el Bubble Football, el Ninjutsu o el Lindy Hop entre altres i que són esports que poden aportar noves sensacions i experiències. 
Per altra banda, també podem trobar una sèrie de conferències que ens donaran una visió més global de l’esport i ens ajudaran a entendre com l’activitat esportiva ajuda a la salut tant física com mental de l’ésser humà. Podem trobar conferències més enfocades als beneficis de l’esport com poden ser la conferència de Jordi Casanova titulada “Beneficis de fer esport en edat universitària”, el taller de la Dra. Montserrat Castellana i Estefania Plans titulat “Salut i esport per a la persona amb diversitat intel·lectual lleu i moderada” o la d’Enric Marés “Gimnàstica conscient”. I també podem veure conferències documentals molt interessants sobre experiències poc comuns com les de Rai Puig a “Paddling to Alaska” o les de Pep Cuberes i Guillem Casanova a “Himalaiski”.
Aquí podeu veure el cartell de la 7ª setmana de l’esport saludable a la UdG i recordar que cal inscriure’s a cada activitat per poder realitzar-la tot i que són gratuïtes. Cal que en cas de matricular-vos i després no poder-hi assistir, deixeu la plaça lliure mitjançant la web de la UdG. Sempre està bé que si algú no pot gaudir-ne deixi el lloc a un altre, com a tot esport col·lectiu, el fonamental és l’equip.


Tothom qui vulgui pot compartir les seves experiències, activitats o opinions de la 7ª setmana de l’esport saludable de la UdG utilitzant el hashtag #SESUdG16 . Per a més informació podeu visitar la pàgina:

Ànims i a gaudir de l’esport!

Pau Villafañe Duran

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada