diumenge, 16 de febrer del 2014

A favor de l'ús dels animals al circ


Genís Matabosch, director del Festival Internacional de Circ.

El director del Festival Internacional de Circ de Figueres, Genís Matabosch, defensa el paper dels animals al circ. Davant la proposat del Parlament de Catalunya de prohibir els animals dins del món del circ, Matabosch ha comentat que l'animal artista és una part essencial de l'espectacle; "El circ neix a partir del cavall, per això la pista és circular".
Arran d'això, Genís Matabosch ha fet una comparació un punt controvertida. Pel director prohibir la presència dels animals per l'existència del maltractament animal en un circ, seria com prohibir els matrimonis pel fet que existeixi la violència de gènere.
A més a més, Matabosch, molest pel binomi circ i maltractament, ha declarat: "Defensarem que es reguli i es garanteixi el benestar animal i que els cavalls, així com estan a la Guàrdia Urbana o en un Club de Polo de Barcelona, estiguin també presents en el Festival de Circ.

LA VENDA D'ENTRADES

En un altre sentit, Genís Matabosch ha explicat que el preu mig de cada entrada és de 21,8 euros, tot i que el cost real d'un seient és de 30,2 euros. La diferència és compensa a través dels patrocinadors privats i de les aportacions públiques. 
Des del setembre, mes en què es van posar en venda les entrades pel Festival Internacional de Circ, se n'han venut prop de 20.000 de les 31.100 entrades que hi havia disponibles. Això fa augurar un gran èxit de públic en la Tercera edició del Festival.
A més a més, a diferència de les dues primeres edicions, enguany el Festival comptarà amb el suport del Departament de Cultura, el qual col·laborarà amb un fons reintegrable de 76.000 euros per la Circus Art Foundation. Aquest fons serviria en cas que alguns espectacles no acabessin de funcionar.

Rubén Herranz Vieito



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada