dimecres, 26 de febrer del 2014

MUSEU DEL CINEMA – EN CURT



Demà dijous a les vuit del vespre comença En Curt. Es tracta d’un projecte que tindrà lloc el tercer dijous de cada més i està organitzat pel Museu del cinema en col·laboració amb l'Acadèmia del Cinema Català, Anima, Mecal, Filmets, Curt.doc i Mas Sorrer. Aquesta cita mensual farà un recorregut per diversos festivals del nostre país, dels premis estatals i europeus del gènere.
El festival protagonista d’aquest mes és Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya i els curts que es podran veure són:
 

Fresh Guacamole de Pes (Estats Units, 2012) 2 minuts. El curt va ser un dels nominats de la categoria “Short Film Animated” dels Oscar 2013.
Feral de Daniel Sousa (Estats Units, 2012) 13 minuts. Curt nominat en la categoria “Short Film” dels Oscar 2014
Sharaf de Hanna Heilborn (Suècia, 2012 )13 minuts.
Bajo la almohada d'Isabel Herguera, (Espanya, 2012) 8 minuts.  Herguera fou directora d’ANIMAC.
The people who never stop de Florien Piento (França, 2012) 3 minuts. El curt ha guanyat premis com el Best in Show Award de
Siggraph Asia  o Best First Film Award del Annecy International Animated Film Festival ambdós al 2012. A més, ha participat en una gran quantitat de festivals i ha estat exhibit en llocs atípics com el metro de Barcelona, va participar en la segona edició internacional de Subtravelling.
Lipsett diaries de Theodore Ushev (Canadà, 2010) 14 minuts.
Les mots de la carpe de Lucrèce Andreae (França, 2012) 4 minuts. El curtmetratge de Andreae fou un dels guanyadors del Tallin Black Nights Film Festival d’Estònia. 
Reality 2.0 de Víctor Orozco (Mèxic, 2012) 11 minuts.  


Com la gran majoria de les activitats del museu és un esdeveniment totalment gratuït. Per tant si us interessa el món de l’animació no dubteu en passar-hi una estoneta! 


Mónica Jiménez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada