divendres, 14 de febrer del 2014

ELS DIMECRES AL CINE!


Des del dia 15 de gener, fins a 306 cinemes d'arreu d'Espanya són partícips d'una campanya anomenada Miércoles al cine. Cada cinema adjudica un preu reduït a l'entrada, que oscil·la entre 3'90€ i 5€. També cal dir que aquestes entrades en promoció no engloben tots els tipus de pel·lícules que s'exhibeixen a les sales; en alguns cinemes el 3D no està inclòs i s'ha de pagar l'abonament. Aquesta iniciativa durarà fins el dia 15 d'abril, però es preveu que es repeteixi cada any una campanya semblant.

Com és costum, el més de gener i febrer són dos dels mesos més productius de les sales de cinema, ja que s'hi projecten la majoria dels films amb nominacions als Gaudí, als Goya i als Oscar. Aquest any, pel·lícules com 12 years a slave, The wolf of Wall Street i Amercan Hustle han estat de les més taquilleres arreu del món durant el seu període d'estrena. Tot i això, segons informació facilitada pels Cinemes Ocine de Girona, només en les dues últimes s'ha notat un increment notable dels espectadors els dimecres, que han augmentat entre un 60% i un 70%. Ni amb 12 years a slave o Frozen, una de les pel·lícules d'animació que més temps s'ha mantingut a la cartellera aquest hivern, s'ha notat la promoció. Aquest fet, però, també es pot deure a que van ser estrenades abans de l'inici de la campanya i la majoria dels espectadors les van a veure durant les dues primeres setmanes. A més, en el cas de Frozen, en ser una pel·lícula infantil és difícil que un dia entre setmana resulti rendible.

Malgrat aquests resultats irregulars, cada dimecres les sales i els cinemes s'omplen com un dissabte o com si es tractés de l'estrena d'una seqüela d'una famosa saga. Sigui com sigui, i malgrat les dificultats que ha interposat el govern per la difusió i l'accés a la cultura, el cinema està lluitant per sobreviure.


Ara ja sabeu què fer els dimecres!

Irene Coll Rabell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada