dimarts, 25 de febrer del 2014

Música, mòmies egípcies i inquietuds dels joves

Els centres CaixaForum són centres culturals creats per Obra Social "la Caixa" i estan destinats a tot tipus de públic. CaixaForum compta amb una àmplia oferta social, cultural i educativa i podem trobar centres arreu de l'Estat com ara a Barcelona, Madrid, Palma, Girona, Tarragona o Lleida.  En aquest blog tota la informació que es donarà serà de CaixaFroum Girona i és que els centres ofereixen diverses exposicions, conferències, etc.
En aquesta publicació es presentaran els diferents cicles de conferències que està impartint i impartirà CaixaForum Girona. En tots els casos el preu per conferència són 4€ i, pels clients de "la Caixa", es farà un 50% de descompte. A més a més les places són limitades.

Els significats de la música
Des del 12 de febrer fins el 12 de març CaixaForum Girona proposa un recorregut per la música a través d'obres musicals especialment significatives. El cicle consta de cinc conferències, una cada dimecres de la setmana durant els dies assenyalats anteriorment, impartides i coordinades per Xavier Chavarria (musicòleg, periodista i crític musical). Aquí us deixo l'agenda de "Els significats de la música":

Dimecres 26 de febrer a les 19h: "L'amor i la mort. Sublimacions".
Dimecres 5 de març a les 19h: "Visions i premonicions".
Dimecres 12 de març a les 19h: "Del cel a l'infern".

Desembolicant les mòmies egípcies
Des del dimarts 11 de març fins al dimarts 1 d'abril es podrà assistir al cicle "Desembolicant les mòmies egípcies", coordinat per Carles Buenacasa Pérez (professor agregat al Departament de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia de la Universitat de Barcelona). En aquesta cas cada conferència serà impartida per un convidat diferent. Breu agenda del cicle:

Dimarts 11 de març, 19h: "L'Egipte de Hheops, Kefren i Micerí: l'època dels grans constructors de piràmides", impartida per Carles Buenacasa Pérez.
Dimarts 18 de març, 19h: "La momificació i les seves justificacions mitològiques a l'Egipte faraònic", Pascal Vernus. Conferencia impartida en francès però amb traducció simultània.
Dimarts 25 de març, 19h: "El llibre dels morts, un manual per assolir la vida en el més enllà egipci". Josep Cervelló Autuori.
Dimarts 1 d'abril, 19h: "El projecte Djehuty i els secrets de la necròpoli tebana". José M. Galán Allué.

El món, des dels ulls dels joves
Es tracta d'un cicle que pretén mostrar el retrat de la societat al voltant de les inquietuds dels joves. És un cicle coordinat per Carme Fornells (directora del Centre Jove de Salut de Girona) i que tindrà una durada de tres setmanes, des del 27 de març fins al 10 d'abril. Les conferències seran les següents:

Dijous 27 de març, 19h: "La sexualitat humana: entre l'emoció, la relació i la cultura". Sra. Roser Solvas i Sra. Carme Fornells.
Dijous 3 d'abril, 19h: "El coneixement de nosaltres mateixos: per què sóc i em sento així?". Mireia Bosch.
Dijous 10 d'abril, 19h: "Oci i addiccions: qüestió biològica o cultural?". Fran Calvo.

Per més informació sobre CaixaFroum Girona podeu consultar el seu web: http://obrasocial.lacaixa.es/nuestroscentros/caixaforumgirona/caixaforumgirona_ca.html



Façana de l'edifici de CaixaForum Girona


Beatriz Garcia Vivas

                               

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada