dimarts, 25 de febrer del 2014

Kai Cao, El Circ de Pyongyang i Flag Circus són els vencedors

Ahir va acabar el Tercer Festival Internacional de Circ de Figueres. Durant la celebració de la Gala d'Or, la qual clausurava el Festival, es van conèixer el nom dels guanyadors. Kai Cao, el Circ Nacional de Pyongyang i el Flag Circus van ser els que es varen endur els Elefants d'Or. El xinès Kai Cao va meravellar al públic i al jurat amb un espectacular joc de pilotes combinat amb claqué. Els coreans de Pyongyang van delectar a grans i petits amb salts impossibles i els xinesos del Flag Circus van sorprendre a tothom amb els jocs de malabars amb diàbolos. 

Kai Cao durant l'actuació de diumenge.
Però aquests no van ser els únics premiats. D'una banda, els elefants d'argent van anar a parar a la russa Tatiana Ozhiganova, a l'acròbata amb espasa Trinh Tra My i als acròbates Olympo's Brothers. D'altra banda, els elefants de bronze van anar a parar a les mans de la contorsionista Jordan Mc Night, a les dels xinesos de la Yunan Acrobatic Troupe i, a les del duet de cintes aèries Ming & Alexia.

El Circ Nacional de Pyongyang va deixar a tothom bocabadat.
Un altre guardó que es va repartir va ser el Premi del Públic, el qual també es va endur el Circ Nacional de Pyongyang. Aquest premi és escollit pel públic que va omplir els 4 dies de Festival, fet pel qual, els diferents artistes li donen molta impotància.
Respecte el Premi del Jurat de la Crítica i el Premi del Jurat de la Imatge els guanyadors van ser el pallasso xilè Pastelito i l'equlibrista, també xilena, Catalina Palma.

Per últim, els guardons especials van anar a parar de nou al grup de Pyongyang i a Pastelito, els quals van obtenir el Premi Especial Carles Navales i el Premi Pallasso Totó, respectivament.

A la Gala d'Or, com en la resta de dies, es va omplir la Gran Carpa. Aquest any s'ha arribat als 28.100 espectadors, xifra que supera en més de 5.000 el nombre de persones que van assistir-hi l'any passat. Així doncs, una altra dada que corrobora que el Festival, en aquesta tercera edició, s'ha consolidat com un dels espectacles de circ de referència d'Europa. A més a més, en l'edició d'enguany s'han pogut veure més espectacles i més artistes que en les dues edicions anteriors. Aquests dos factors fan preveure una llarga vida al Festival Internacional Ciutat de Figueres.

Rubén Herranz Vieito

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada