dimecres, 19 de febrer del 2014

Teatralització: Sant Pol quina hora és? 15 de febrer de 1714, mort i renaixement d’un poble

Sant Pol de Mar, el passat 15 de febrer, va recrear pels carrers del poble i els seus espais més coneguts la invasió de les tropes borbòniques ara fa tres-cents anys.

En un acte organitzat per la companyia de teatre local, l'ajuntament i el centre cultural, els visitants van poder veure, en una ambientació molt ben aconseguida, com les tropes borbòniques a cavall arribaven al poble i representaven la crema sencera del poble, inclòs el seu edifici més emblemàtic: l'ermita de Sant Pau.

En contra del que es creu, la dita: ''Sant Pol quina hora és", prové d'aquesta època, ja que a causa de la destrucció de l'ermita els habitants no podien saber l'hora que era sense les campanes.

El recorregut de la representació va ser curt, per tal de fer més àgil el trànsit de tots els visitants, i va acabar precisament a Sant Pau, on es van encendre diverses fogueres i bengales en representació de la crema del poble.

Els organitzadors van quedar força satisfets amb l'assistència de la gent del poble i de fora ja que es calcula que hi van assistir unes mil cinc-centes persones, i també van agrair el suport rebut per l'ajuntament i les diverses associacions culturals del Maresme, que van ajudar a ambientar els carrers a la manera de 1714.

Aquesta representació està inclosa dins el seguit d'actes que durà a terme el poble al llarg de l'any en commemoració del tricentenari de la seva crema i destrucció així com altres actes que s'organitzen a tot el territori català.



                                                                                                                          Joan Gil

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada