dimarts, 4 de març del 2014

Comptem amb tu! Les activitats del teatre Monumental et fan pujar a l'escenari!

Cada any... el Teatre Monumental de Mataró presenta la seva temporada estable. Aquest any "Teatre i universos". Però a més de l'oferta teatral i d'espectacles diversos, gestiona altres projectes tenint en compte tot el ventall de públics. Què cerca i què poden oferir de nou?

L'escola de l'espectador

Es tracta d'una aportació conjunta amb el departament de cultura de l'ajuntament de Mataró per a potenciar la sociabilització i alhora el creixement personal per mitjà de les arts escèniques.

Mostra de teatre als instituts
La Mostra de Teatre als instituts és una experiència pionera a Catalunya que compta amb 13 edicions en què el teatre esdevé un projecte educatiu de primer ordre dins l’horari lectiu dels centres. Els escolars de 2n d’ESO dels instituts públics mataronins tenen el teatre com a assignatura optativa en el marc d’aquest projecte assessorats per especialistes en pedagogia teatral i per persones de relleu en l’àmbit de les arts escèniques complementa la formació tant als docents com als alumnes. 

En l’edició 2012-2013 van participar-hi els instituts Puig i Cadafalch, Satorras, Damià Campeny, Pla d’en Boet, Miquel Biada i Thos i Codina.

El projecte es realitza en col·laboració amb la Direcció d’Educació de l’Ajuntament de Mataró.

Mostra de teatre a les escoles
La Mostra de Teatre a les escoles neix com la continuació lògica de la Mostra de Teatre als instituts i compta ja amb tres edicions. Amb aquest projecte s’incentiva la creació col·lectiva els grups participants reflexionant a l’entorn de temes d’actualitat com són la violència, la pobresa, el poder, el consum, la globalització, la incomunicació o les addiccions.

En l’edició 2012-2013 van participar-hi les escoles Camí del Mig, Cor de Maria, Josep Montserrat i Torre Llauder.

El projecte es realitza en col·laboració amb la Direcció d’Educació de l’Ajuntament de Mataró.

Tots dansen
Tots Dansen és un projecte formatiu en dansa contemporània iniciat durant el curs 2012-2013. Amb Tots Dansen s’introdueix, es promou i es dona a conèixer el llenguatge de la dansa contemporània en horari lectiu als alumnes de 4rt de la ESO a partir de coreografies dissenyades especialment per l’ocasió.

Cantània
Cantània es realitza a Mataró des de fa més d’onze anys i neix amb l’objectiu de treballar una cantata escrita per un escriptor de renom, musicada i dirigida per professionals del món de la música amb els alumnes de cinquè de primària El projecte comença amb l’encàrrec d’un text i una música a un compositor i a un lletrista. Cada any són diferents i fan la creació especialment per aquesta activitat.

Anem al teatre
Anem al Teatre és una campanya teatral dirigida a l’alumnat d’Educació Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat que potencia les arts escèniques en horari lectiu.
La campanya Anem al teatre programa espectacles idonis per a cada nivell educatiu de companyies professionals de prestigi  seleccionats per una comissió d’experts Les obres es complementen amb guies didàctiques adients per a treballar l'obra.

Sortim en família 
És un projecte que aglutina l’oferta de públic familiar que existeix a Mataró tant en l’àmbit públic com privat. S’ha dissenyat una programació conjunta amb la voluntat d’ampliar el ventall d’ofertes existents a la ciutat.

Butaka
Butaka té com a finalitat apropar el món de les arts escèniques als joves a partir d’una programació dissenyada especialment per aquesta franja d’edat. Amb Butaka es crea un ambient favorable per a la creació i consolidació de nous públics i que els joves entrin i s’habituïn a estar en centres teatrals i fins i tot que aquests esdevinguin espais de trobada. 

Amics del Teatre Monumental
Els amics del Teatre Monumental són un conjunt de persones vinculades a la programació estable del Teatre Monumental i a les arts escèniques en general que dissenyen activitats destinades a l’ampliació dels coneixements en l’àmbit teatral.

Fet a Mataró

Mataró és una ciutat amb gran efervescència creativa. Davant d’aquesta realitat la direcció de cultura de l’Ajuntament de Mataró recull aquestes inquietuds a través de diferents suports i projectes de creació a través del programa Fet a Mataró. 
Fet a Mataró engloba els laboratoris de creació que es duen a terme a la ciutat així com una filosofia de suport als creadors locals.
El cicle Fet a Mataró es realitza a cavall de les instal·lacions de Can Gassol i el Teatre Monumental.

Oferta formativa anual i monogràfics en:

- Cursos infantils i juvenils
- Cursos teatrals d'adults
- Cursos de dansa
- Cursos especialitzats
- Tastets teatrals 
- Taller d'analisi de text

Més informació http://www.culturamataro.cat/esceniques/esceniques/inici.html


Trini Franco Maimir

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada