divendres, 7 de març del 2014

La Cobla Ciutat de Girona

Demà dissabte dia 8 de Març, a les 19:00h a la Sala de Cambra de l'Auditori de Girona tindrà lloc el concert de la Cobla Ciutat de Girona. La cobla Ciutat de Girona neix l'any 1975 a partir de la iniciativa de diversos excomponents de les millors cobles-orquestres del moment, com ara de la Principal de la Bisbal i dels Montgrins, encapçalats per en Lluís Buscarons

Participa en nombroses actuacions per tot Catalunya i França en importants festivals internacionals com ara el de Peralada, el de Portaferrada, el de Marsella, el de Llívia, etc. Ha realitzat nombrosos concerts de música per a cobla en diversos cicles i programacions per tot el territori català, com ara el cicle de concerts de tarda del Palau de la Música Catalana, el cicle de concerts per a cobla de l’Auditori de Girona així com també al de l’Auditori de Barcelona. És present també en aplecs i ballades d’arreu. La cobla ha convidat a artistes de renom com per exemple el pianista i compositor Albert Guinovart, el virtuós solista de trompeta Rubén Simeó, la polifacètica cantant Nina, la soprano Maite Mer, etc. Ha col·laborat amb diverses formacions com ara la coral Polifònica de Puig-Reig i la Orquestra Acadèmica del Liceu.

Coneguda i bastament popular dins el món cultural català per la seva qualitat i professionalitat, durant tots aquests anys, la cobla Ciutat de Girona ha destacat per la seva trajectòria com a formació professional dins de l’àmbit de la música popular catalana amb una dedicació plena i un treball constant de superació. És una de les cobles més sol·licitades d’arreu de Catalunya i actualment la formen onze instrumentistes d’alt nivell i professionalitat.

La Cobla Ciutat de Girona, doncs, demà realitzarà el projecte de fusió de la cobla amb el saxòfon, on descobrirem noves sonoritats i comprovarem la gran versatilitat i adaptació de la formació. Per a aquesta ocasió, comptaran amb la presència del saxofonista Jordi Paulí Safont,, instrumentista de saxo i tenora, i amb una àmplia experiència en l'àmbit de la cobla, del jazz i de les orquestres.


Auditori de Girona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada